Търговци и клиенти сигнализираха за опасни и неподдържани съоръжения на

...
Търговци и клиенти сигнализираха за опасни и неподдържани съоръжения на
Коментари Харесай

Опасни съоръжения и лоши условия на пазара в Благоевград

Търговци и клиенти алармираха за рискови и неподдържани уреди на открития общински пазар в Благоевград. Някои от тентите са развалени, или скъсани, масите на които се излага стоката са изкривени, а плочките, по които вървят клиентите са счупени. Това основава огромно стеснение и заплаха за всички.

При всеки дъжд или сняг Огнян Веровски, който е търговец на открития пазар би трябвало да прибира стоката си. В противоположен случай тя ще се намокри и бързо ще се скапе.

" Ние ще покриваме продуктите, неприятното е в случай че стане случай тука. Областен град сме, бива ли регионален град с подобен драматичен пазар? Тази счупена тента от 5 години е по този начин, не дай си Боже да духне по-силен вятър или сняг повече да има и да мине някое детенце ", разяснява търговецът Огнян Веровски.

" Взимат ни таксите, само че би трябвало да има и поддръжка ", добавя търговецът.

Клиентите на пазара са най-вече възрастни хора, които са по-трудно преносими, а от време на време не виждат добре, поради това постоянно стават произшествия.

" Опасно е тъй като оня ден едно момче си счупи крайници, а по оня ден един мъж си счупи ръката ", сподели клиент на пазара.

От сдружението " Общински пазари " обясниха, че към този момент няма да подхващат ремонтни действия. Причината е, че през януари се чака да стартира изцяло обновяване на пазара на стойност 500 хиляди лв., като задачата е да придобие напълно нов тип.

" Стартира план по който са отпуснати средства за построяването на нов пазар с доста по-модерен образ, с доста повече улеснения както за търговците, по този начин и за посетителите на пазара ", изясни Татяна Самарджиева, счетоводител на Общинско сдружение пазари.

Докато тече ремонтът на открития пазар през зимата, от сдружението ще предложат на търговците закрито помещение, където да продават стоката си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР