Търговският център Bexleyheath може да бъде атакуван от „младежки банди“ в „вдъхновена от TikTok акция“

...
Сега търговският център Broadway в Bexleyheath, югоизточен Лондон, засили сигурността
Коментари Харесай

Сега търговският център Broadway в Bexleyheath, югоизточен Лондон, засили сигурността на фона на опасения за подобен инцидент.

Писмо до бизнеса беше изпратено от Broadway Shopping Center в петък, което гласеше: „Много от вас ще са видели в социалните медии потенциалната заплаха магазините да станат мишена на банди младежи, които възнамеряват да откраднат акции.

< p>„Те са насочени към определени градове и Bexleyheath е в списъка за следващата събота, 12 август.

„Въпреки че това може да доведе до нищо, ние избрахме да приемем заплахата сериозно, за да покрием всеки евентуалност."

Изображение: Полицаи, видени пред търговския център Broadway в Bexleyheath на фона на опасения, че бизнесите могат да бъдат насочени

Добавено е: „Ние ще увеличим броя на охраната в търговския център, като гарантираме, че по един е разположен във всеки главен вход.

„Ако видим, че има проблеми отвън, ще затворим всички входове, докато всичко се успокои.“

В сряда кадри показаха как полицейски служители с палки се сблъскват с хора на Оксфорд Стрийт, което Суела Брейвърман оприличи на „беззаконието, наблюдавано в американските градове“.

Магазините бяха принудени да барикадират вратите си и да заключат клиентите вътре по време на грабежа, за което се твърди, че е вдъхновен от лудостта на социалните медии, окуражаваща хора да участват в „ограбване на Oxford Street JD“. Появи се публикация в TikTok, която рекламира организиран „обир“ на магазин на Oxford Street, с дата, час и дори дрескод.

Изображение: Полицейски служители на Оксфорд Стрийт в сряда

Двама души бяха задържани в Есекс за заговор за извършване на грабеж след онлайн публикации в социалните медии, докато други седем бяха арестувани по подозрение в нападение над полицай и отиване оборудвани за кражба.

Полицията също така издаде 34 заповеди за разпръскване, забранявайки на хората да влизат в района за 48 часа.

Рай Холдсток, управител на търговския център Broadway, каза: „Не знаем какво ще се случи по отношение на броя, който идва но полицията е уверена, че ще го контролира.

„Писмото просто успокоява страховете на служителите, които работят в центъра, защото поставяме техните опасения на първо място.

Изображение: Заподозрян беше окован с белезници по време на инцидента

„Така че просто казах, че не се притеснявайте, наоколо има много полиция и те ще могат да контролират ситуацията, но се надяваме, че това няма да се случи.“

< p>Набрана е допълнителна полиция, като служителите в магазините са посъветвани да затворят магазините си, ако започнат проблеми.

Прочетете повече:
Влиятелен човек е признат за виновен в убийство

Раздел 35 заповед за разпръскване е в сила до 16:00 часа в неделя, давайки правомощието на служителите да спират хората, влизащи в района.

Този следобед полицията в Бексли публикува в X, известен преди като Twitter, че центърът на града е бил „отворено нормално“ и отхвърли докладите, че е „блокирано“.

Силата добави: „Има заповед за разпръскване в случай на антисоциално поведение и всеки който извърши криминално престъпление, ще бъде разгледан от нашите служители."

Говорител на столичната полиция ще има засилено полицейско присъствие в центъра на град Бексли този уикенд след спекулации за антисоциално поведение.

„Всеки, който участва в престъпна дейност, ще бъде разглеждан“, добавиха те.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР