Търговският старт на бъдещите 5G мрежи в Европа може да

...
Търговският старт на бъдещите 5G мрежи в Европа може да
Коментари Харесай

Deutsche Telekom предупреди, че забраната на Huawei ще доведе до хаос в 5G мрежите





Търговският старт на бъдещите 5G мрежи в Европа може да закъснее с 2 години, в случай че държавните управления на страните от Стария континент вкарат възбрана за потребление на съоръжение от китайския снабдител Huawei. Опасенията са изразени от водещия немски оператор Deutsche Telekom, съгласно източници, представени от организация Bloomberg. Според обявата възможната възбрана на съоръжение на атакувания от Съединени американски щати оператор ще разтревожи телеком промишлеността в Европа и може да докара до безпорядък в проектите на операторите за разрастване на новите мрежи.

Huawei е водещ снабдител на съоръжение в района, като компанията към този момент е сключила положителни контракти с операторите за създаване и развиване на тяхната 5G инфраструктура. Източниците от DT са декларирали пред Bloomberg, че 5G мрежите би трябвало да бъдат построени върху съществуващата 4G инфраструктура, огромна част от която е доставена точно от Huawei.

Евентуална възбрана ще значи, че телекомите ще би трябвало първо да отстранен цялото си съществуващо съоръжение, а това ще докара до голямо забавяне и загуба на милиарди евро.

Някои европейски държавни управления разискват възбрана на Huawei, откакто сходни дейности бяха подхванати от Съединени американски щати, Австралия и Нова Зеландия. Всъщност Австралия и Нова Зеландия не са наложили цялостна възбрана на доставчика, а единствено са изключили потреблението на негово 5G съоръжение.

Тази седмица пък Съединени американски щати предприе по-агресивни дейности против доставчика, обвинявайки я в нарушение на глобите и кражба на интелектуална благосъстоятелност от T-Mobile Съединени американски щати, която е благосъстоятелност точно на Deutsche Telekom.

Oт Huawei незабавно изпратиха до медиите формалната си позиция, в която настояват, че въпросният спор за интелектуалната благосъстоятелност към този момент е бил позволен от законно правосъдно жури в Сиатъл. То е отсъдило в интерес на китайската компания, заключавайки, че „ не намира каквито и да е вреди или други умишлени и злонамерени дейности от страна на представители на Huawei във връзка с нарушение на комерсиална загадка. “

Преди дни френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо сподели, че Европейски Съюз би трябвало да работи като един по отношение на Huawei. На спор във Варшава тя е декларирала (цитирана от Reuters), че не може всяка страна да работи поотделно, а би трябвало да има обща позиция по въпроса,

Във Англия, която към момента се бори с казуса Brexit, Vodafone Group разгласи, че стопира към този момент инсталирането на оборудването на Huawei за новите опорни мрежи във всички европейски страни, в които Vodafone оперира.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР