Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на

...
Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на
Коментари Харесай

Свързват българския Търговски регистър с останалите регистри в ЕС

Търговският указател ще бъде обвързван с регистрите на държавите-членки на Европейски Съюз след привършване на плана „ Надграждане на Търговския указател за интеграция с платформата за продан на данни сред Търговските регистри в Европейски Съюз, вграждане на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, интеграция с имотния указател, единна входна точка и прекачване на централния указател на особените залози ”. Той беше показан през днешния ден пред медиите от зам.-министър Десислава Ахладова и изпълнителния шеф на Агенция по вписванията Зорница Даскалова. 

АВ е бенефициент по плана, който се реализира по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Приоритетни планове в осъществяване на пътната карта за осъществяване на Стратегията за развиване на електронното ръководство в Република България за интервала 2016-2020 година “ с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство ”, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд.

Свързаността на Търговския указател с регистрите на държавите-членки ще бъде осъществена посредством платформа. Ще бъде улеснен достъпът на жителите и бизнеса по отношение на дружествата и по-конкретно - относно започването или прекратяването на производства по разпродажба, неплатежоспособност и изтриване на сдружения от регистрите.

Една от задачите на плана е надграждане на Търговския указател за регистрация на юридическите лица с нестопанска цел. Ще бъдат реализирани 18 нови електронни услуги на Агенцията, свързани с регистрацията/промяна на обстоятелствата/обявяване на актове на юридическите лица с нестопанска цел.

С построяването на електронен Централен указател за особените
залози (ЦРОЗ) и прекосяването му към АВ ще има нови електронни услуги за потребителите, данните ще бъдат обществено налични, като съществуващите досега ще бъдат мигрирани към новоизградения ЦРОЗ.

По плана са планувани интеграции към Имотния указател и забележителен брой други системи за осъществяване на главните правила на Закона за електронното ръководство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР