Търговските отношения и процедури са функция на съответните юридически лица

...
Търговските отношения и процедури са функция на съответните юридически лица
Коментари Харесай

Александър Николов: МЕ не провежда търгове, те се провеждат от съответното юридическо лице – „Булгаргаз“

Търговските връзки и процедури са функционалност на съответните юридически лица - „ Булгаргаз ". Министерството на енергетиката не организира търгове, те се организират от съответното юридическо лице - „ Булгаргаз ". Незаконно е в търговски връзки на което и да е лице да се меси политическо лице. Това сподели някогашният енергиен министър Александър Николов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия в отговор на обвиняванията против него и двама души от екипа му за подписан контракт с компанията МЕТ, която е доставила количества за „ Булгаргаз ", с което са настъпили загуби в разликата в цените за 88 млн. лева

Ако е нарушен законът, това е функционалност на оперативното управление. За комерсиалните процедури, за търгове, за пазаруване, подписване на контракти дава отговор „ Булгаргаз ", безапелационен е Николов.

Той уточни, че след всички обвинявания против компанията МЕТ, сега точно тя доставя „ Булгаргаз ".

„ Дали има догадка на форсмажор и методът на неспазване на контракта от страна на „ Газпром " към „ Булгаргаз " и дали при този форсмажор може да се употребява процедура, която не е обвързвана с комерсиална активност, дали е имало непосредствено договаряне или не - аз не мога да ви отговоря, тъй като министърът няма право да се меси в тази процедура ", съобщи той.

Въпреки дефицитите на пазара, от 27 април, когато едностранно бяха спрени доставките от „ Газпром ", до 2 август „ Булгаргаз " не загуби пазарен дял, уточни той.

„ Булгаргаз " има потенциал и размер да доставя га на конкурентна цена, подборсова цена. „ Както виждаме, все още това не се случва ", уточни Николов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР