Търговската война със САЩ ускори внедряването на 5G мрежи в

...
Търговската война със САЩ ускори внедряването на 5G мрежи в
Коментари Харесай

Китай обсебва 60% от 5G трафика до 2025 г.


Търговската война със Съединени американски щати форсира внедряването на 5G мрежи в Китай, настояват анализатори
(снимка: CC0 Public Domain)

Докато възприемането на 5G технологията в световен мащаб е към момента в зародиш, Китай интензивно разпростира мрежите от пето потомство, с цел да оглави идната фаза на индустриалната гражданска война.

Анализатори от консултантската компания предвиждат, че до 2025 година броят на 5G клиентите в Китай ще доближи 739 милиона, или съвсем 40% от всички 5G клиенти в света. Що се отнася до годишното ползване на мобилни данни, 5G трафикът на данни в Китай ще доближи 782 EB (екзабайта) до 2025 година – това е съвсем 60% от международния 5G трафик.
още по тематиката
Китайските оператори на клетъчни мрежи са държавна благосъстоятелност, тъй че получават солидна поддръжка при развиването на 5G мрежите. През 2018 година те получиха лицензи за потребление на 5G спектъра за тестване, което им даде отлична опция да възнамеряват най-хубавите тактики за внедряване на мрежата и да се приготвят за стартиране на 5G в комерсиална приложимост.

Освен това анализаторите са уверени, че актуалната и възбраните за потребление на китайско съоръжение в някои страни единствено ще ускорят внедряването на 5G в страната. Според ABI Research, към октомври 2020 година към 690 000 базови са конфигурирани в Китай, а броят на терминалните връзки надвишава 160 милиона.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР