Търговската верига Лидл се свърза с нас по повод твърдението

...
Търговската верига Лидл се свърза с нас по повод твърдението
Коментари Харесай

Лидл отрекоха в меда да има антибиотици! Ето становището и на фирмата производител

Търговската верига " Лидл " се свърза с нас във връзка изказванието на майка, че има открити антибиотици в мед, закупен от един от магазините на хранителната верига. Ето мнението на " Лидл ": 

" Във връзка с появилите се изявления в медиите от 22.12.2017 година по отношение на качеството на мед „ Родна стряха “, управлението на Лидл България би желало да съобщи, че изнесените в тях изказвания са безусловно погрешни. Продуктите от двете партиди, посочени в изявленията, са изпратени за разбор в упълномощени лаборатории в Германия. Получените резултати не демонстрират никакво отклоняване в наличието на съответния артикул, което изрично опровергава изнесената информация.
Лидл България ползва извънредно прецизна система за сигурност, качество и надзор на храните, която даже надвишава нормативните условия за страната, за да се подсигурява качеството и сигурността на предлаганите продуктите. В допълнение, компанията организира регулярни одити и инспекции, в това число изключителни и изненадващи такива на снабдители си.

Като виновна компания, чийто главен приоритет е качеството и сигурността на продуктите и здравето на потребителите, компанията подхваща дейности по всеки подаден сигнал. Непосредствено след приемането на сходен сигнал неотложно се взимат всички нужни ограничения и се привеждат в деяние процедури за инспекцията му ".

Фирмата производител също се свърза с нас, със следното умозаключение:

"

С актуалната публична позиция бихме желали изрично да опровергаем изказванията, изложени в изявления в някои електронни медии от 22.12.2017, по отношение на отклонения в качеството на артикули, създадени от Апитрейд ЕООД. Разпространеният сигнал съставлява неумел опит на съответен съперник да навреди на продажбите и репутацията на компанията ни.

Уверяваме потребителите, че по време на целия индустриален развой - от закупуването на пчелния мед от български пчелари - производители до доставянето му на клиентите, се правят цялостна проследяемост и непоколебим надзор на качеството, изразяващ се в лабораторни изпитвания на всяка партида, в това число за цитираните във въпросната обява параметри, в профилирани упълномощени лаборатории в Германия. Дейността ни е напълно под контрола на способените органи от Българска организация по сигурност на храните и единствено инспекторите от Агенцията са тези, които могат надеждно да взимат проби от даден артикул от комерсиалната мрежа и да го дават за изпитване.

Разполагаме с протоколи от разбор на цитираните партиди в профилирани немски лаборатории, които изрично опровергават изложените в обявата изказвания. Дори при обикновен прочит, в нея прозират редица несъгласия, пораждащи подозрения в достоверността ѝ. Поради това сме твърдо решени дружно с юристите ни да предприемем съответните дейности, с цел да потърсим правата си съгласно законоустановения ред. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР