Търговската фирма на, Litasco, премести част от операциите си в

...
Търговската фирма на, Litasco, премести част от операциите си в
Коментари Харесай

Litasco на Лукойл се изтегля в Дубай

Търговската компания на, Litasco, реалокира част от интервенциите си в Дубай през последните няколко месеца. Причината е, че европейските наказания против Москва тласкат търговците към неутрална територия, настояват търговски източници, осведомени с въпроса, предава.

Litasco, основана в Швейцария, реалокира минимум 15 души в Дубай, където преди този момент имаше единствено посланичество. Сред хората от екипа, които са се предислоцирани, са световният началник на търговията с нефт, търговец на междинен екстракт и екипа на компанията за наемане, показват източници, осведомени с въпроса. Руски жители са измежду преместилите се в Дубай, споделиха те и прибавиха, че на чиновниците, които са се преместили, е препоръчано нарастване на заплатите.

Някои чиновници обаче са предпочели да изоставен компанията, включително и някогашният началник на чартирането Дейвид Уокър, който се причисли към нигерийската комерсиална компания Sahara.

" Те последователно се реалокират в Дубай. Това е неизбежно поради европейските наказания, които не разрешават закупуването на съветски нефт от 5 декември. Те няма да имат какво да вършат в Швейцария ", сподели един от източниците на търговците.

От 5 декември европейски и швейцарски субекти няма да могат да купуват съветски морски недопечен нефт, а от февруари следващата година рафинираните артикули също ще бъдат неразрешени.

Лукойл отхвърли коментар. Като дъщерно сдружение на Лукойл, Litasco съобщи, че не разяснява търговски или бизнес въпроси.

Litasco търгува малко под 4 милиона барела дневно недопечен нефт и артикули през 2019 година, като съвсем две трети от този размер е недопечен нефт на трети страни. Компанията ръководи четири рафинерии в Русия, още три в Италия, Румъния и България и има 45% дял в рафинерията Zeeland в Холандия. Италианският му цех е разгласен за продажба и е привлякъл интерес от частната капиталова компания Cross Bridge. 

Litasco също обмисля и пренасяне на централата си в Дубай, добавя друг източник

Един от източниците оповестява, че Litasco ще насочи съветския си нефт към своите съветски рафинерии и ще купува повече недопечен нефт от трети страни за своите европейски рафинерии. Сортовете от Северно море Йохан Свердруп и Forties са измежду сортовете недопечен нефт, които се употребяват като сурогат на главния експортен клас на Русия - Urals.

Ходът на Litasco е част от по-широката наклонност на търговски компании, които реалокират активността си в ОАЕ, с цел да останат в съветския бизнес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР