Търговска верига в Румъния измисли нестандартен начин за подбор на

...
Търговска верига в Румъния измисли нестандартен начин за подбор на
Коментари Харесай

Търговска верига в Румъния плаща на клиентите си, за да й намират служители

Търговска верига в Румъния измисли ексцентричен метод за асортимент на личен състав. Белгийско-холандската Mega Image заплаща на клиентите си, с цел да й предлагат евентуални чиновници.

" Препоръчайте ни някой, който ще остане в нашия екип за 5 поредни дни и ще получите ваучер от 50 леи (около 11 евро). Можете да употребявате ваучера в нашите магазини за покупки за най-малко 100 леи (около 22 евро). Ако индивидът, който препоръчате, остане в нашия екип за 3 месеца, ще получите 3 ваучера за по 50 леи ", се споделя в брошурите, които се популяризират на касите в магазините на Mega Image.

Петте дни се регистрират след привършване на всички формалности по заетостта. Клиентите могат да вършат рекомендации единствено за свободните позиции в магазините. Теимат право да изискат от мениджъра на магазина лист на наличните работни места и информация за заплащането/бонусите.

Свободните позиции включват служащи, продавач консултанти, промоутъри, касиери и ръководители на отдели.

Освен заплатата, търговецът на дребно предлага " ваучери за храна, бонуси за успеваемост, карти за отстъпки за извършване на покупки и благоприятни условия за развиване ".

Мениджърът на отдел би трябвало да има следдипломна подготовка, касиерът би трябвало да има приключена бакалавърска степен, а продавачът би трябвало да има подготовка в тази област, съгласно обявите за работа, оповестени на уеб страницата на компанията. Опитът в търговията на дребно се регистрира като преимущество за всички препоръчани позиции.

Предложените заплати варират сред 900 леи (197 евро) и 1500 леи (328 евро) за касиер или продавач-консултант. Ръководителите на промяна получават 1800 леи (394 евро), оповестяват румънските медии.

Mega Image е благосъстоятелност на холандската комерсиална група Ahold Delhaize. Това е най-голямата верига от магазини за хранителни артикули в страната. Тя откри голям брой обекти в Букурещ през последните години, а през тази година отвори магазини и в Клуж-Напока в западната част на страната.

Търговската верига има над 534 супермаркета и дребни магазини в Букурещ, Констанца, Брашов, Плоещ, Търговище и няколко други по-малки града. Тя има повече от 8600 чиновници, а оборотът й за последната финансова година е 963 милиона евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР