Търговска група, представляваща стотици дизайнери в Америка, призова модната индустрия

...
Търговска група, представляваща стотици дизайнери в Америка, призова модната индустрия
Коментари Харесай

Светът на модата загърбва слабите телеса

Търговска група, представляваща стотици дизайнери в Америка, прикани стилната промишленост да се обърне към дами с по-големи размери, като да вземем за пример моделите с по-широк от признатия размер Ашли Греъм и Кандис Хъфин .
 
Греъм, от Небраска, през 2016 година стана първият модел с размер „ плюс “, който оглави корицата на " Спортс илюстрейтед ". Тя съсе появи и на корицата на " Воуг ", помагайки да се отстранен бариерите в фамозния, високомерен свят на модата.
 
" Свидетели сме на признаци в модата, движещи се в вярната посока ", пишат Марк Каримзаде и Ники Кембъл в уеб страницата на Съвета на стилните дизайнери на Америка (CFDA), който съставлява и над 500 мъжки и женски дизайнери, измежду които и дизайнери на бижута и аксесоари.
 
" Дизайнери като Майкъл Корс и Кристиан Сириано към този момент употребяват модели , с които се опълчват на на традициите ", споделят те, базирайки се на дългогодишното желание на света към тънката талия. " Добре развитото и здравословно изглеждащо тяло е значимо в модата и ние желаеме да забележим повече дизайнери и компании да последват това през 2019 година ", пишат чиновниците на CFDA.
 
Движение за показване на различни видове тяло стартира през 2017 година в Ню Йоркската седмица на модата, с ревюта на Прабал Гурунг, Кристиан Сириано и Майкъл Корс.-->
 
През септември CFDA показа марката с размер „ плюс “ Dia&Co в акцията #TeeUpChange, с цел да насърчи по-голямото многообразие измежду размерите при младите създатели.
 
Също по този начин през предходната година тя работи взаимно с Universal Standard, марка, която предлага промяна на облеклата си през годината след закупуването им, в случай че размерът на клиента се промени. " През миналата година ние слагаме по-голям акцент върху инклузивността във връзка с размера " посредством Dia & Co и Universal Standard " и това ще продължава да бъде фокус в бъдеще ", сподели Каримзаде пред АПФ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР