Търговията на дребно е податлива на автоматизация с изкуствен интелект(снимка:

...
Търговията на дребно е податлива на автоматизация с изкуствен интелект(снимка:
Коментари Харесай


Търговията на дребно е податлива на автом


Търговията на дребно е податлива на автоматизация с изкуствен интелект
(снимка: Yoti)

Най-големите вериги от супермаркети във Англия стартираха пилотен план, употребявайки невронни мрежи за различаване на възрастта на купувачите, които купуват алкохол. Това е част от стратегия на управляващите  за надзор и улеснение на търговията с сходни артикули.
още по темата
В опита вземат участие няколко вериги супермаркети, включително Asda, Co-op и Morrisons. Подобна технология към този момент се употребява в лондонския магазин на Aldi, който е оборудван с автоматизирани касови гишета. Със единодушието на купувачите, умната камера ще се опита да разпознае възрастта на купувачите на алкохол – изкуственият разсъдък е подготвен въз основата на анонимни лица.

Ако системата откри, че клиентът е на възраст под 25 години, ще изисква той да покаже персонална карта на чиновник в магазина, въпреки че алкохолът в Обединеното кралство е наличен за лица от 18-годишна възраст нагоре.

„ Чакането за инспекция на възрастта при независима каса от време на време е разочароващо за купувачите. Нашето решение за инспекция на възрастта оказва помощ на търговци на дребно като Asda да се преценяват с регулаторите по целия свят и да са в крайник с условията на потребителите за бързи и комфортни услуги, като в същото време поддържат поверителността на хората ”, разяснява пред Робин Томбс, управител на софтуерната компания Yoti.

От компанията твърдят, че не става дума за различаване на лица – в базата данни няма изображения на купувачи. Невронна мрежа, подготвена върху повече от 125 000 изображения на хора от 6 до 60 години, се е научила да разпознава възрастта с акуратност от 2,2 години, а при оценка на хора от 16 до 20 години – с акуратност от 1,5 години.

По това новата AI система се разграничава от към този момент тестваните решения преди нея, които сравняваха лицето на купувача с база данни от лица, регистрирани за обири или антисоциално държание.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР