Търговец на кучета отглежда близо 300 животни от различни породи

...
Търговец на кучета отглежда близо 300 животни от различни породи
Коментари Харесай

Хванаха брутален търговец на кучета! Отглеждал по 300 в едно помещение…

Търговец на кучета отглежда близо 300 животни от разнообразни породи в едно помещение в ямболското село Маломир, в противозаконен разплодник. Те живият в нещо като кафези при ужасни условия дружно с крави, съобщи бТВ.

Собственик е  Христо Манолов , който има десетки разгласи в интернет, посредством които продава кучета. Цената е сред 250 и 700 лева

В телефонен диалог, мислейки, че приказва с клиент, той разгласи, че има над 200 кучета и може да предложи всевъзможни породи. Казва, че живее в София, а родителите му се грижат за животните.

Пред камера в противозаконния разплодник родителите на Манолов са безапелационни, че животните не се продават.

Кметът на селото  Йордан Тодоров  признава, че развъдникът съществува от 10 години. Никой обаче не е подал сигнал против него. Това е частен парцел, не мога да вляза, оправдава се кметът.

Имало единствено една инспекция на контрольор от Националната организацията за приходите (НАП) поради противоречие сред собствеността на Манолов и заявените от него доходи.

Според  Миглена Дерменджиева  става въпрос за изключителна свирепост към животните и би трябвало незабавно да се подаде сигнал към Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), която управлява развъждането на животни, и към прокуратурата. Кучетата би трябвало да бъдат конфискувани и да им се откри бързо притежател, прикани Дерменджиев.

Това не е единственият противозаконен разплодник в страната, има десетки сходни, коментира  Явор Гечев  от фондация „ Четири лапи ”. Сега е моментът БАБХ да покаже, че може да работи като надзорен орган, добави той.

Гечев прикани хората да не купуват кучета от разгласи в интернет, а да осиновяват или да отидат на място в лицензиран разплодник.



Снимки: bTV.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР