Търгът за продажбата на къщата в Бояна, използвана от Николай

...
Търгът за продажбата на къщата в Бояна, използвана от Николай
Коментари Харесай

Търгът за къщата на Баневи е спрян

Търгът за продажбата на къщата в Бояна, употребена от Николай и Евгения Баневи, е спрян, заяви Би Ти Ви. Решението е на частния правосъден реализатор, а не на съда.
Повод за прекъсването на търга е, че длъжникът – компанията " Партнерс комерс ", на която Николай Банев е шеф, е подготвена да изплати цялата сума по изпълнителното дело в размер на 2 милиона лв..

Къщата на Баневи беше оповестена за обществена обмен преди месец и огледите
започнаха при започване на април, напомня Би Ти Ви. Имотът е от 3000 квадратни метра, има хеликоптерна площадка и двор, които обаче не са част от договорката.

Обявената начална цена е 5.7 млн. лв.. До през днешния ден не е имало искащи да се явят на търга в Софийския областен съд. " Партнерс комерс " има месец, с цел да обезпечи сумата от 2 милиона лв..

В края на октомври предходната година Николай и Евгения Баневи бяха задържани във Франция поради следствие за източване на завода " Полимери ", а два дни по-късно спецпрокуратурата сподели фрагменти от резиденцията им в столичния квартал " Бояна " и разгласи, че при претърсването са открити " злато и скъпоценности в поразителен размер ". През декември семейство Баневи бяха екстрадирани в България и от този момент са в ареста.

Те са подсъдими за пет обособени закононарушения - присъединяване в незаконна група; длъжностно присвояване/източване на пари и движимости от четири предприятия, измежду които и " Полимери " АД; укриване на данъци; пране на над 1 милиарда лева и държане на огнестрелни оръжия и муниции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР