Тарашат автоморгите за крадени автомобилиОт полицията предупреждават да внимаваме, когато

...
Тарашат автоморгите за крадени автомобилиОт полицията предупреждават да внимаваме, когато
Коментари Харесай

Ръст на автокражбите, МВР засилиха действията си

Тарашат автоморгите за крадени коли

От полицията предизвестяват да внимаваме, когато напущаме жилищата си и отиваме на море и или планина поради заплаха на обири. Министерство на вътрешните работи ускорява дейностите си по линия на автокражбите поради увеличените случаи на този тип закононарушения. Това стана ясно от думите на основният секретар на вътрешното министерство Петър Тодоров.

Най-често се крадат първокласни и скъпи возила, които се препродават и по-евтини коли. Те нормално се разглобяват на части и по-късно се продават в разнообразни автоморги. Заради тази наклонност през последните месеци от Министерство на вътрешните работи ускориха и дейностите си поради този тип престъпност.

"По отношение на незаконните отнемания на коли има завишаване и там са съсредоточени нашите старания като през последните дни на месец май бяха извършени голям брой полицейски интервенции в цялата страна в този сегмент на националната престъпност, вследствие на което имаме формирани над 10 досъдебни производства, тествани над 20 морги и открити доста такива крадени движимости ", сподели за Петър Тодоров.

Не липсват и случаи на телефонни и различен тип измами:

"В резултат на положителния синхрон в работата с партньорските служби през месец май бяха осъществени няколко групи телефонни измамници, както на територията на Чехия, Гърция, които бяха потвърдени закононарушения в тази посока над 70 хиляди евро ".

Репортажа можете да чуете в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР