Тарантулите са доста страховити на вид, но повечето са напълно

...
Тарантулите са доста страховити на вид, но повечето са напълно
Коментари Харесай

Ако искате екзотичен домашен любимец – вземете си тарантула

Тарантулите са много страховити на тип, само че множеството са изцяло безвредни. Това е безспорно един от най-нестандартните домашни любимци, които човек може да си избере.

Вижте любопитни обстоятелства за тарантулите:

Тарантулите са типове паяци, които не се срещат по нашите земи. Считат се за скъпи поради отровата им. Те са колосите в света на паяците. Съществуват над 800 типа тарантули.

Те се хранят се с дребни инсекти — скакалци, бръмбари, даже дребни гущери. Тарантулата има осем очи — две начело и по две отляво, отдясно и на гърба.
 тарантула Thinkstock/Getty Images
Женските тарантули могат да живеят повече от 30 години в природата и към 20 години в плен. Мъжките доживяват към 5 - 10 години в плен.

Тарантулите са отровни, само че при множеството типове отровата не е задоволително мощна, с цел да нарани съществено човек. Ухапването от тарантула може да бъде съпоставено с ужилване от оса или пчела.

Паяците от този тип са благи и рядко хапят своите стопани. Когато се усеща застрашена, тарантулата отскубва с задните крайници косми от коремчето си и ги хвърля против атакуващия индивид.

Въпреки страха на доста хора да отглеждат тарантула вкъщи си, постоянно това е доста по-опасно за самата тарантула, в сравнение с за стопаните. Падане, даже и от дребна височина, може да бъде съдбовно за тарантулата.

След чифтосването, женската изяжда мъжкия.

 Ако желаете да отглеждате тарантула като домакински любим, изберете по-миролюбив и спокоен тип и внимавате, когато го държите в ръка.

Вижте още за тарантулите:

Паяк колкото кученце стресна биолог в джунглата

Откритие: Отровата на тарантула лекува болката

Вижте кой е най-отровният паяк на планетата

Анджелина Джоли и децата й хапнаха тарантула в Камбоджа (ВИДЕО)

200 отровни тарантули ще бъдат отгледани като домашни любимци
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР