Тарантулите, с големината и странните си места на обитаване, отдавна

...
Тарантулите, с големината и странните си места на обитаване, отдавна
Коментари Харесай

Тарантула - всички поверия за зловещия паяк

Тарантулите, с размера и странните си места на обитаване, от дълго време са били предмет на разнообразни поверия и легенди. В тази публикация ще се фокусираме върху разглеждането на някои от най-разпространените поверия към тарантулите и опитът да се открият същинските обстоятелства зад тези мистични показа.

Тарантулите са предвестници на заболявания и гибел

Много култури свързват тарантулите със злокобни прогнози и заболявания. Въпреки това, в теоретичен проект тарантулите не са носители на болести, които се предават на хората. Тези паяци играят значима роля в екосистемата, като управляват броя на насекомите, които са носители на заболявания.

Тарантулите са знак на шанс и отбрана

В други култури, тарантулите са знак на шанс и отбрана. Например, в Южна Америка съществува религия, че в случай че тарантула те допре с крайник, това е знак за шанс и положително здраве. Такива поверия за тарантулите постоянно отразяват връзката на хората с природата и устрема им да поясняват знакове от околната среда.

 Поверия за тарантулите

Тарантулите се употребяват в магията и обредите

В някои вълшебен и религиозни практики тарантулите се употребяват като знаци или даже като съставка от обреди. Например, тарантулите могат да бъдат свързани с предвестия и осъществяване на ритуали за филтриране. Поверията за паяците са необятно застъпени.

Тарантулите предсказват времето

В някои общности хората имат вяра, че държанието на тарантулите може да предсказва измененията в атмосферното налягане и затова да предвестява времето. Въпреки че този мит не е научно аргументиран, наблюдението на естественото държание на животните постоянно е обвързвано със сезонните промени.

Тарантулите са свързани със гибелта

В някои култури тарантулите са асоциирани със гибелта и потънали души. Вярва се, че тези паяци излизат на повърхността през интервали на висока интензивност на духовете.

 Митове за тарантулите

Тарантулите, присъствайки в тъмни уголчета на света, не престават да притеглят вниманието на хората и да ги въодушевяват с митични показа. Въпреки това, разглеждането на тези поверия и легенди за тарантулите в подтекста на действителните обстоятелства към тарантулите може да способства за по-добро схващане и ценене на тези удивителни същества.

Вижте още:

- Суеверия за паяците;

- Значение на сънищата за паяци.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР