Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да не

...
Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да не
Коментари Харесай

Как се гледа тарантула?

Тарантулите могат да бъдат прелестни домашни любимци, стига да не ви е боязън от паяци. Повечето типове не изискват кой знае какви грижи, могат да бъдат галени, а някои даже живеят дълго. Освен това, тарантулите са чисти животни, не издават звуци и се нуждаят от доста малко всекидневни грижи.

А ето какво ще ви би трябвало при развъждане на тарантула:

Терариум

На първо място ще ви е необходим подобаващ терариум. Повечето зоомагазини оферират огромен избор. Най-често те са стъклени. Много значимо е да имат здрав похлупак, който е добре уплътнен, защото тарантулите са доста положителни в намирането на даже най-малките процепи, с цел да избягат. Преди да употребявате терариума, е значимо да го почистите добре с препарат, който не е рисков за животното.

Източник на топлота

Тарантулите живеят в по-топлите елементи на света и са студенокръвни, по тази причина ще ви е необходим и източник на топлота. Това не е нещо комплицирано или скъпо, даже да звучи по този начин. Може да употребявате радиатор, който да поддържа температура, просто е значимо да не е в директен допир с животното поради риск от пострадване.

Изолация

Дъното на терариума би трябвало да е застлано с подобаващ материал. Това ще разреши на тарантулата да се усеща в естествена среда и предпазена. Тук също имате доста разновидности, като най-подходящо е да употребявате органични материали, които не съдържат никакви химикали. Например дървени или кокосови стърготини, които преди приложимост би трябвало единствено да бъдат изсушени.

Вода

 Как се гледа тарантула?

Макар и тарантулите да не пият постоянно вода, добре е постоянно да имат такава наоколо. Плитка купичка би свършила съвършена работа. Сменяйте водата постоянно и постоянно измивайте съда. Това е значима част от грижите за тарантулата.

Скривалище

Общото сред всички тарантули е, че са доста срамежливи. Именно по тази причина е значимо да имат място, в което да се крият денем. Разбира се, още веднъж може да купите подготвен артикул от магазина за тази цел, само че даже една на половина заровена саксийка, може да се трансформира в съвършения дом за вашия любим.

Храна

Тарантулите са хищни животни и се нуждаят от инсекти за диетата си. Може да купувате и подготвена храна за тарантули, само че е най-добре да им предоставяте живи скакалци и щурци. Няма съответна дневна дажба, само че едно-две инсекти в терариума, с дължина към половината на тарантулата, са задоволителни.

Ако решите въпреки всичко да си вземете тарантула, разгледайте нашите разгласи за тарантули.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР