Танзания възложи на медицински експерти да разследват появата на мистериозна

...
Танзания възложи на медицински експерти да разследват появата на мистериозна
Коментари Харесай

Нова мистериозна болест взе 5 жертви в Танзания

Танзания разпореди на медицински специалисти да проверяват появяването на мистериозна заразна болест, взела към този момент пет жертви в страната, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.
Болестта е открита у " седем души, развили следните признаци: тресчица, повръщане, кръвоизливи и бъбречна непълнота ", посочи нощес здравното министерство в официално съобщение.
Експерти са изпратени в района Кагера на границата с Уганда, с цел да създадат изследвания в тази връзка. От пациенти и умряли са взети проби за да се дефинира произходът и характерът на болестта, уточни в официално съобщение Тумайни Нагу от здравните управляващи, като прикани популацията да резервира успокоение.
Случаят бе предшестван от епидемиологичен гърмеж на Ебола в Уганда, траял четири месеца и лишил живота на 55 души. През януари Уганда съобщи, че епидемията е завършила.
Миналата година в Танзания избухна зараза от лептоспироза и трима заболели починаха. Тази бактериална болест се предава на индивида посредством вода и храна, инфектирани с урина от инфектирани животни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР