Танкер, свързан с израелска компания, бе завзет край бреговете на

...
Танкер, свързан с израелска компания, бе завзет край бреговете на
Коментари Харесай

Завзеха още един танкер край Йемен

Танкер, обвързван с израелска компания, бе завзет край крайбрежията на Йемен, заяви компанията за морска сигурност Ambrey, след поредност от сходни произшествия по същия корабен маршрут.

Подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен преди този момент са заплашили да нападат танкера, в случай че не се отклони към пристанището на Ходейда, споделя се в известието.

Ambrey сподели, че „ американските военноморски сили са ангажирани със обстановката “ след случая с кораба Central Park, благосъстоятелност и ръководен от основана в Обединеното кралство компания, обвързвана с Израел, написа БГНЕС.

В петък товарен транспортен съд, благосъстоятелност на Израел, е бил развален при хипотетична офанзива на ирански дрон в Индийския океан. Това пък се случи седмица откакто хутите заловиха товарен транспортен съд, обвързван с Израел, в южната част на Червено море.

Капитанът и първият му асистент са български жители, а екипажът му включва украинци, румънци, мексиканци и филипинци. Тъй като в него няма нито един израелец, хутите оповестиха, че ще отнесат към похитените чужденци като посетители, според нормите на исляма.

Хутите, които се афишират за част от „ оста на съпротивата “, обвързвана с Иран, започнаха серия от удари с дронове и ракети.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР