Танкер с българи в екипажа е отвлечен в Червено море,

...
Танкер с българи в екипажа е отвлечен в Червено море,
Коментари Харесай

Танкер с българи на борда е отвлечен в Червено море

Танкер с българи в екипажа е похитен в Червено море, оповестиха от службата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

От Министерството на външните работи оповестиха за " По света и у нас ", че ревизират информацията. Според Тел Авив плавателният съд е с 25-членен екипаж - жители на България, Украйна, Филипините и Мексико. Не е ясно какъв брой са българите на борда.

Като виновни за похищението се показват членове на племето хуси в Йемен, които са подкрепяни от Иран. Танкерът е благосъстоятелност на английска компания, частимчно притежавана от израелския магнат Ейбрахъм Унгар, прочут като Рами. Плавателният съд е взет на лизинг от японска компания.

Отвлечен е в южната част на Червено море. От офиса на израелския министър председател Бенямин Нетаняху дефинираха случая като " ирански терористичен акт " и предизвестиха, че ще има последици за сигурността на мореплаването.

Хусите, съозници на Техеран, нападат с делокообхватни ракети и дронове Израел в взаимност с палестинската формация Хамас. Миналата седмица водачът им предизвести, че предстоят още офанзиви против Израел и че предстоят набези против израелски кораби в Червено море и Бабелмандебския пролив.

Хусите не са поели отговорност за отвлечения танкер, само че по-рано през днешния ден техен представител съобщи, че всички кораби - благосъстоятелност или опериращи под израелски байрак, са цел. Не се оповестява името на отвлечения танкер, само че от Тел Авив твърдят, че на борда му няма израелски жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР