Тампа Бей показа отново, че няма равен в продълженията и

...
Тампа Бей показа отново, че няма равен в продълженията и
Коментари Харесай

Тампа Бей отново блести в продълженията

Тампа Бей сподели още веднъж, че няма еднакъв в продълженията и този път след два спомагателни интервала победи Бостън с 3:2, което е и четвърта решаваща победа в полуфинала на Изток. Виктор Хедман вкара решителния гол 5:50 минути преди края на второто продължение. Защитникът получи пас от Брейдън Пойнт на левия кръг в половината на Бостън и прониза вратаря Ярослав Халак.

След нулев първи интервал в мача, Тампа Бей откри резултата в 4:21 минута на втория посредством Онджей Палат. Бостън изравни в 12:38 минута при числено предимство посредством Дейвид Пастарнак. Хедман беше забъркан и във втория гол за своите, като негов изстрел беше отклонен от Антъни Сирели в 12:03 минута на третата част за 1:2. Дейвид Крейци изравни за 2:2 в 17:27. Крейци, който в първите четири мача от серията беше записал единствено една точка, в този момент асистира и за гола на Пастарнак. Номинираният за Везина Трофи вратар Андрей Василевски приключи с 45 спасявания, а попадението на Палат е пето в последните 4 мача за Тампа Бей.

''Невероятно е чувството още веднъж да сме на край в Конференцията, изключително откакто си спомняме какво стана предходната година”, удовлетворен е вратарят, който в серията избави общо 147 от 157 изстрела.

Иначе спечелилите играха без Никита Кучеров в по-голямата част от срещата, който получи седем минути едвам в края на първия интервал. Той беше ударен неприятно от Здено Хара, което му донесе и 4-минутно наказване.

Първенство на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), плейофи:
източна конференция, полуфинал:
Тампа Бей- Бостън 3:2 след две продължения
Тампа Бей печели серията с 4-1 победи

Западна конференция, полуфинал:
Колорадо- Далас 6:3
Далас води в серията с 3-2 победи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР