Тъмнокожи наемници на Вагнер“ са били изоставени на произвола на

...
Тъмнокожи наемници на Вагнер“ са били изоставени на произвола на
Коментари Харесай

Вагнеровци изоставили на студ и глад африкански наемници в Украйна

Тъмнокожи наемници на „ Вагнер “ са били изоставени на произвола на ориста гладни и недобре облечени на фронта в Украйна. И с цел да оцелеят им се постанова да обикалят и да крадат хранителни артикули от локални украинци, заяви „ Дейли мейл “, представен от Бойците са африканци от батальона „ Black Russians ” на ЧВК „ Вагнер “ и са докарани в Москва от Централноафриканската република.

Според изданието група от 100 африканци е била вербувана за войната в Украйна и след образование в Москва е била изпратена на фронта още през март. Сега африканците били изгубили всевъзможен контакт с военните си командири и живеели посредством грабежи на цивилното украинско население. 50 от батальона били изчезнали мистериозно и безследно и Русия отказвала да заяви каква е ориста им

" Някои от нашите сътрудници ни се обадиха, с цел да ни осведомят, че съветските бойци, които са ги отвели в Източна Украйна, са ги разположили в някакво населено място и са ги оставили да се бият сами ", обявиха двама някогашни бойци от Централноафриканската република пред всекидневника " Бийст ". Наемниците настояват, че не са им плащали през по-голямата част от годината, макар че са " вършеили мръсната работа на Владимир Путин ".

" Дейли мейл " напомня, че наемниците от Африка са отпътували в Москва за образование във боен лагер на Вагнер през февруари, когато избухва войната. Бойците, които назовават „ Black Russians ” сега се страхували за живота си. " Казаха ми, че даже нямат муниции, с които да се бият “.

Бунтовниците от Централноафриканската република бяха част от коалиция от бойци, образувана през 2020 година, за интервенция в изборите в ЦАР. През декември 2021 година те започнаха да се отхвърлят, откакто държавното управление ги насърчи да се да предадат оръжието си. Тогава пристигнало и преференциалното предложение от хората на Евгений Пригожин, които предложили на африканците да пътуват до Русия, вместо да се сблъскат с неустойчивостта в личната си страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР