Тъмните петна по кожата се появяват с годините. Областта около

...
Тъмните петна по кожата се появяват с годините. Областта около
Коментари Харесай

Петна по кожата – как да ги намалим?

Тъмните петна по кожата се появяват с годините. Областта към очите, скулите, са местата по лицето, където те се срещат най-често. Обикновено основават дискомфорт на дамите, които считат, че с тях наподобяват по-стари.

Състоянието на нашата кожа зависи от доста фактори като околна среда, храната, която консумираме, козметика и медикаменти, които употребяваме. Важно е да сe грижим вярно за кожата, с цел да бъде тя по-здрава.

Една от най-големите вреди по кожата идват от слънцето. UV лъчите проникват в клeтките и трансформират цвета на кожата, който се получава от натуралния пигмент меланин. Когато сме на открито, слънцето подтиква клетките да създават повече меланин , което прави кожата по-тъмна. Прекаленото излагане на слънце обаче може да провокира свръхпроизводство на пигмента, с което се появяват кафевите петна по кожата. Потъмняването може и да се дължи на други фактори като:
1. Излагането на замърсявания от околната среда

Животът в регион с фабрична активност може да повлияе отрицателно върху положението на кожата ни (поради другите химикали) и да провокира появяването на тъмни кръгове под очите, пигментация, както и да понижи блясъка й.
2. Медикаменти

Противозачатъчните средства, антибиотици и някои други лекарства, които съдържат анти-аритмични съставки и такива срещу припадъци, могат да провокират потъмняване на някои сектори на кожата.

3. Възрастта

Колкото по-възрастни ставаме, толкоз повече петна се появяват по кожата ни.

Как да понижим пигментацията по кожата?

Може да понижим петната по кожата, само че този развой изисква повече време и самообладание. Ето най-хубавите способи за това:

Ексфолиране – Регулярното ексфолиране на кожата може да отстрани мръсотиите от порите и да усъвършенства тена ни. Процедурата е лесна и изпълнима в домашни условия. Тя прави кожата по чиста и сияеща.

Свързани публикации.. Как дейно да преборим пигментацията? 0 Пигментни петна и по какъв начин да се избавим от тях? 0 Хиперпигментация – по какъв начин може да ѝ се влияе 0

По-качествено предотвратяване – нездравословното въздействие на околната среда може да бъде понижено посредством носенето на шапки и стоенето повече на сянка, в сравнение с слънце. Освен това антиоксидантите в менюто ни ще оказват помощ на организма да се прочисти от токсините, доста от които попадат в него посредством кожата. Редовното разчистване на лицето преди лягане също ще усъвършенства положението му.

Прием на витамин С – обезпечава чудесна антиоксидантна отбрана на кожата. Много изследвания демонстрират, че витамин C оказва помощ и за ободряване на типа й.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР