Тъмните кръгове под очите могат да състарят лицето ви с

...
Тъмните кръгове под очите могат да състарят лицето ви с
Коментари Харесай

Тъмните кръгове под очите – как да се избавим от тези „украшения”?

Тъмните кръгове под очите могат да състарят лицето ви с няколко години. Не стига това, ами отдолу под тях погледът ви губи своята експресивност и искра. Прикриването им с коректор първоначално прави работа, само че е належащо казуса да бъде решен трайно.

Първо би трябвало да откриете повода за появяването им? Според публикуваното мнение тъмните кръгове са резултат от недоспиване и плевел нощен живот. Но в реалност доста от „ притежателките ” им си лягат почтително в постелите още преди среднощ и спят непробудно до сутринта. Въпреки здравият сън обаче ореолите под очите им напълно не понижават. Ако при вас обстановката е сходна, подгответе се за дълга и упорита битка с тъмните кръгове – ситуацията е съществено.

Нездравият тип на кожата под очите в редки случаи може да се дължи на съществено заболяване на черния дроб или жлъчката. Ако имате подозрения за това консултирайте се с лекар-специалист. За благополучие в множеството случаи става въпрос за неприятно кръвообръщение в тази област, което води до задържане на венозна кръв. Тя прозира отдолу под фината кожа в околоочният силует и се получава характерният лилавеещ нюанс. Не забравяйте, че с възрастта понижават мастните кафези в кожата и кръвоносните съдове стават все по-видими.

Лошото кръвообръщение може да се дължи на външни фактори като изтощеност, работа пред компютър и тютюнопушене. Може би омаловажавате отрицателните въздействия на последното върху кожата, само че би трябвало да знаете, че никотинът стеснява кръвоносните съдове. Пробвайте най-малко за седмица да се откажете от нездравословните си привички и да почивате повече. Ако макар измененията в метода ви на живот кръговете все по този начин си стоят, най-вероятно става въпрос за податливост на организма. В този случай помогнете на кожата си с козметични средства, да се оправи с нарушеното кръвообръщение – под формата на кремове за очи, серуми или маски. Съставки, които работят удобно са екстрактът от арника, кофеинът, манганът и витамин К.

Опитайте и едно домашно средство за унищожаване на тъмните кръгове под очите:

Отвара от конски босилек

Направете отвара от 1 ч. лъжичка конски босилек и 100 мл. кипяща вода. Оставете я да престои 15 мин. под похлупак. Половината поставете в хладилника, а в останалата към момента топла запарка напоете два тампона, които да сложите на очите си. След 10 минути сменете компресите с напоени в изстудената течност. Повторете още няколко пъти процедурата. Най-добър резултат ще постигнете, в случай че я вършиме преди сън.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР