Тъмен сценарий как се справят финансите и българската икономика, видели

...
Тъмен сценарий как се справят финансите и българската икономика, видели
Коментари Харесай

ПП: Това, което може да счупи бюджета, са Грипените

Тъмен сюжет по какъв начин се оправят финансите и българската стопанска система, видели от " Продължаваме промяната " в чуването на в Народно събрание. Това стана ясно от коментара пред News.bg на народния представител Искрен Митев.

Прогнозата на Министерството на финансите е 2,9% растеж на Брутният вътрешен продукт за годината, което съгласно нас е посочи той.

За да се сбъдне тази прогноза за второто полугодие, Брутният вътрешен продукт би трябвало да намалее пет пъти, съгласно него. Това е извънредно страшна прогноза, която не дава отговор на истината, разяснява още депутатът.

С подценените доходи от Политическа партия виждат, че парите в хазната са повече, в сравнение с МФ твърди.

Връща се една неприятна процедура на ГЕРБ, занижават се приходите, завишават се разноските и в края на годината има едни пари, които остават разполагаем, изясни Митев и допусна, че задачата е тази процедура да бъде върната, с цел да има разполагаем едни милиарди, които да отиват в избрани компании.
 Всички партии подлагат на критика служебния кабинет за
Всички партии подлагат на критика служебния кабинет за " сякаш проектобюджет "

Служебният кабинет ще остави постоянен кабинет да написа бюджет 2023

Искаме да бъде направена съответна оценка за положението на България, с цел да могат да се вземат стратегически значимите решения за българската стопанска система, настоя той и даде за образец растеж на пенсиите, на минималната работна заплата до 860 лв., заем за млади фамилии.

Залагал се и нараснал недостиг в прогнозата на МФ. Това е обезпокоително, посочи Митев. От Политическа партия желаят да се заложат реалистични параметри.

Идеите на Политическа партия за бюджета нямало да завишат недостига и да ни отдалечат от еврозоната. Дори и при най-лошия сюжет надали това щяло да ни спъне към еврото, по мнението му, тъй като доста членки на еврозоната са в положение на повишен недостиг . Също по този начин бюджетът се изпълнявал динамично и изцяло допустимо било да се спестят средства, с цел да не влезем в този огромен недостиг, съгласно народния представител.

Ако нещо ще счупи този бюджет, няма да са нашите оферти, отсече Искрен Митев. Това биха били " добави той. Българските данъкоплатци са платили, по думите му, за едни чертежи, които даже не се строят. За Митев самолетите не са ни нужни на този стадий.
 Служебният кабинет показа разновидности за бюджет, само че на обществените сътрудници
Служебният кабинет показа разновидности за бюджет, само че на обществените сътрудници

Бизнес и синдикати се тормозят от популистки решения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР