Там също се установи, че липсва процент от асфалта, каза

...
Там също се установи, че липсва процент от асфалта, каза
Коментари Харесай

Ще намери ли държавата пари за магистралите? Ще ремонтират участъка от Стара Загора до Ямбол

Там също се откри, че липсва % от асфалта, сподели министър Иван Шишков

Държавата при всички положения ще откри нужните пари за поправки на автомагистрали, сподели в „ Тази заран “ по бТВ министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

След като водещият Златимир Йочев го пита дали, в случай че има 63 кръпки на 5-километров сектор на Северната дъга, това значи, че ще бъде ремонтиран, той отговори, че при всички положения би трябвало това да се направи. 

Лошото е, че в огромна част от нашите автомагистрали след 7-8 години употреба не нуждаят от ремонт, съобщи министърът.

„ Участъкът на автомагистрала „ Тракия “ сред Стара Загора и Ямбол също се нуждае от ремонт 
Там също се откри, че липсва % от асфалта “, добави той.

„ Проблемът е, че нито са правени преди инспекции за положението на пътищата, нито планове за главните поправки. Сега би трябвало първо да се показват плановете и по-късно страната да ремонтира автомагистралите по този начин, че през идващите 10-12 година да не се нуждаят още веднъж от усъвършенствания “, разяснява Шишков.

Той чака до края на месеца резултатите от сканирането на Северната дъга на София.

„ Първоначалните данни са тези, които ние направихме с взимането на ядка. Аз чакам, че в един сектор от 4 километра, който е в неприятно положение – резултатите ще са същите. Това, което в границите на акцията се развихри, че аз изваждам ядки там, където е най-лошо строителство, ще се окаже, че не е по този начин и положението на пътищата е такова, каквото го виждаме “, сподели министърът.

„ Прокуратурата изиска вадене на ядка на 250 метра, тъй като в нормативните условия е записано, че когато една автомагистрала се строи, през такова разстояние би трябвало да се вземат проби от надзора и строителя. В събота на магистрала „ Тракия “ от Чирпан до Стара Загора пуснахме георадар. След това имам концепция да се направи инспекция на секторите на автомагистрала „ Европа “. Очакваме до май месец да бъде пусната частта от Драгоман до Калотина “, посочи той.

„ Участъкът от София до Сливница е занимателен поради одобряването на подробните устройствени проекти и отчуждаването “, добави Шишков.

„ За автомагистрала „ Струма “ имаше огромно свлачище преди тунела „ Железница “. Надяваме се до 1 август да укрепим свлачището, с цел да пуснем придвижването в едната лента. През 2020 година се е случило свлачището. На автомагистрала „ Хемус “ пуснахме от Белокопитово до Шумен. В 4 ЛОТ на автомагистралата има напреднало нелегално строителство. Не можем да си позволим да го съборим. Предложих на депутатите текст за толерантност, не го одобриха “, добави министърът.

„ Докогато се постанова, до тогава ще работим. В момента, в който има постоянен кабинет, ние ще предадем работата. Ние се усещаме като на работа, а не на власт. Надявам се да има последователност. Проблемите в Министерство на регионалното развитие са толкоз огромни, че е наложително и не би трябвало да има загубен ден “, сподели още Иван Шишков.

Той показа, че даже да му предложат, няма да взе участие в постоянен кабинет, излъчен от 49-ото Народно заседание.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР