Талибаните заявиха днес, че американският специален пратеник за Афганистан Залмай

...
Талибаните заявиха днес, че американският специален пратеник за Афганистан Залмай
Коментари Харесай

Талибаните към САЩ: Спрете да ни призовавате да сложим оръжие, направете го вие

Талибаните обявиха през днешния ден, че американският специфичен делегат за Афганистан Залмай Халилзад би трябвало да спре да ги приканва да сложат оръжие и вместо това да убеди Съединени американски щати да спрат да употребяват мощ, съобщи Ройтерс.

Халилзад - американски посланик, роден в Афганистан - стартира шести кръг договаряния с талибаните в Катар тази седмица в опит да бъде комплициран завършек на най-дългата война на Съединени американски щати.

"В началото на диалозите подчертах пред талибаните, че афганистанците, които са техни братя и сестри, желаят тази война да завърши ", съобщи той в Туитър.

"Време е да сложат оръжие, да спрат насилието и да прегърнат мира ", сподели Халилзад.

Талибаните разгласиха в отговор поредност от остри изказвания в Туитър.

Халилзад "трябва да не помни концепцията ние да сложим оръжие ", сподели представителят на групировката Забихула Муджахид.

"Вместо сходни мечти той би трябвало да прокара вкъщи (в САЩ) концепцията за прекъсване на потреблението на мощ и причиняването на още човешки и финансови загуби на разпадащото се държавно управление в Кабул ", съобщи Муджахид.

По думите му Съединени американски щати би трябвало да спрат да повтарят провалени тактики, като в същото време чакат разнообразни резултати.

След пет кръга договаряния Халилзад заяви за прочут прогрес към съглашение за евакуиране на американските войски от Афганистан и за това по какъв начин талибаните да не разрешават на екстремисти да употребяват афганистанската територия за осъществяване на набези.

Талибаните, които отхвърлят да договарят с афганистанското държавно управление, упорстват, че договарянията не могат да се придвижат напред преди задграничните войски да изоставен Афганистан.

"Мирът ще изисква да намерим допирни точки по четири взаимно свързани въпроса: евакуиране на войските, гаранции за противопоставяне на тероризма, междуафганистански разговор и договаряния и понижаване на насилието, което да докара до всеобхватно преустановяване на огъня ", съобщи Халилзад в Туитър.

"Нищо няма да бъде дефинитивно, до момента в който не се споразумеем по всичките четири въпроса ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР