Талибаните се готвят да обявят своето правителство.Жените ще имат известна

...
Талибаните се готвят да обявят своето правителство.Жените ще имат известна
Коментари Харесай

Талибаните обявяват новия кабинет на Афганистан до дни

Талибаните се готвят да разгласят своето държавно управление.

Жените ще имат известна роля в него, само че е малко евентуално да получат министерски постове. Това заяви Би Би Си, базирайки се на представител на талибаните. Катар предложи помощ за отварянето на летището в Кабул, което ще улесни филантропични колета и възможни евакуации. С боен церемониал талибаните демонстрираха какъв брой доста военна техника на съдружниците е в ръцете им.

Продавачи на черно-бели талибански знамена по улиците на Кабул. Снимки с купища флагове в обществените мрежи с внушението, че са от президентския замък преди гала за оповестяването на новия кабинет. Въоръжени патрули в Кабул. Подготовката за прехода във властта в Афганистан е в цялостна мощ.

Преди да бъде разгласен новия кабинет, представителят на талибаните очерта посоката, в която ще поведат страната. В извънредно изявление за китайската държавна телевизия Забихула Муджахид съобщи, че се поставят старания за възобновяване на естествената работа в разнообразни браншове, изключително здравния и финансовия, и открои два казуса.

" Първо, стабилизиране на сигурността. Създадохме специфичен екип, който ще поддържа сигурността на летището. Второ, съществуват механически проблеми поради нанесените съществени вреди. След като американците напуснаха, те унищожиха доста неща, детайлности за които бяха предоставени на медиите, и се надяваме техническият ни екип да позволи тези проблеми и естественото действие скоро да бъде възобновено ", съобщи представителят на талибаните Забихула Муджахид.



Катар работи с талибаните за допустимо най-скорошното отваряне на интернационалното летище в Кабул, заяви външният министър на страната. Там дойде катарски механически екип, а представител на талибаните популяризира видео, в което твърди, че е дошъл и втори аероплан на Катарските авиолинии. Вътрешните полети от Кабул ще бъдат възобновени от на следващия ден, заяви Ройтерс, базирайки се на представител на афганистанската гражданска авиация.

Над Кандахар демонстративно прелетя хеликоптер " Блек Хоук " на стойност 6 милиона $. В града талибаните проведоха боен церемониал с останалата след изтеглянето на Съединени американски щати и съдружниците им военна техника.

Според изследване на английския " Дейли Мейл " в техни ръце са машини и съоръжение за десетки милиони, а бойната авиация, с която разполагат, е по-мощна от тази на най-малко 10 страни от НАТО.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР