Талибаните са нанесли жесток побой на британски гражданин и съпругата

...
Талибаните са нанесли жесток побой на британски гражданин и съпругата
Коментари Харесай

Талибани са пребили жестоко британско семейство

Талибаните са нанесли нечовечен побой на английски жител и брачната половинка му по пътя към английския евакуационен център в Афганистан. Това разкри в. " Индипендънт ", представен от news.bg.

Според мъжа посолството му е изпратило имейл с указания, обясняващи, че би трябвало да дойде в един от хотелите в Кабул, където се събират британците за по-нататъшната им евакуация. Той сподели, че талибаните са ги нападнали на контролно-пропускателния пункт на път за този хотел и са го набили грубо дружно със брачната половинка му, като му наредили да се върне назад. Сега мъжът се опасява да напусне къщата си.

" Хората от външното министерство ни инструктират да отидем в хотел " Барон ", само че по пътя към него има три поста на талибаните... показахме им нашите документи, имейли, информация от външното министерство, само че талибаните ни нападнаха, тъй като те знаехме, че ние бягаме ", сподели потърпевшият британец.

Мъжът също по този начин добави, че компликациите пораждат, когато чужденци пътуват до летището в Кабул. Според него, единствено на американците е разрешено гладко да стигат до столични аеропорт, тъй че английските жители би трябвало първо да отидат на друго място за събиране.

На 15 август талибаните оповестиха установяването на надзор върху цялата територия на Афганистан. В Кабул хиляди хора се скриха на летището, пробвайки се да излязат от страната.

По-рано английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Англия е подготвена, в случай че е належащо, да договаря с радикалното придвижване на талибаните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР