Талибаните продължават да , съобщиха местните власти в сряда, ден

...
Талибаните продължават да , съобщиха местните власти в сряда, ден
Коментари Харесай

Талибаните държат под контрол ключов ГКПП на границата с Таджикистан

Талибаните не престават да, оповестиха локалните управляващи в сряда, ден откакто джихадистите завзеха жизненоважния директен център и бойци от държавните сили избягаха в прилежащата страна.

През последните дни талибаните започнаха широкомащабна атака в огромни елементи на северен, установявайки надзор върху огромен брой селски региони, до момента в който, заяви Агенция Франс Прес.

Завладяването във вторник на граничния център Шир Хан Бандар - по основния търговски път към Централна Азия - пристигна, когато талибаните обкръжиха близкия град Кундуз, предизвиквайки страхове, че столицата на провинцията е на път да падне.

" Имаме информации от локалния личен състав, че талибаните са конфискували всички артикули в пристанището и са унищожили офиса на митницата ", сподели Масуд Вахдат, представител на комерсиалната и промишлената камара на Кундуз.

Говорител на талибаните отхвърли да са обирали оборудванията. „ Работим за привеждане на пристанището в употреба още веднъж “, съобщи представителят на талибаните Забиухула Муджахид.

Комитетът за национална сигурност на Таджикистан удостовери в понеделник, че над 100 бойци от афганистанската войска са минали границата, бягайки от офанзивата на талибаните. „ Таджикските граничари, водени от правилата на хуманизма и добросъседството, разрешиха на афганистанските военни да влязат свободно на територията на Таджикистан “, обявиха от комитета и прибавиха, че четирима афганистански бойци са ранени, а един е бил погубен.
 Талибаните желаят същинска ислямска система в Афганистан Талибаните желаят " същинска ислямска система " в Афганистан
Талибаните обявиха, че се ангажират с мирни договаряния, добавяйки, че желаят „ същинска ислямска система “ в Афганистан, която...

дадоха обещание да подхващат солидна атака, с цел да си върнат контрола върху изгубената територия.

Членът на провинциалния съвет на Кундуз Амрудин Уали обаче съобщи, че понастоящем няма проекти за държавна контранастъпление на границата.

От началото на май талибаните започнаха няколко огромни офанзиви, ориентирани към държавните сили, и обявиха, че са завзели над 80 от 421 области в страната, макар че доста от техните искания са оспорени от държавното управление и са сложни за самостоятелна инспекция.

От Пентагона обявиха в понеделник, че ще завършат цялостното си евакуиране до 11 септември, само че темпото на изтеглянето може да бъде забавено поради дейностите на талибаните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР