Талибаните поискаха от Европейския съюз помощ, за да бъде гарантирано

...
Талибаните поискаха от Европейския съюз помощ, за да бъде гарантирано
Коментари Харесай

Талибаните поискаха помощ от ЕС за афганистанските летища

Талибаните желаеха от Европейския съюз помощ, с цел да бъде обезпечено действието на афганистанските летища, съобщи Франс прес.

Искането бе отправено по време на състоялите се през уикенда договаряния сред талибанското придвижване и Европейски Съюз в катарската столица Доха. В подмяна талибаните дадоха обещание да разрешат на тези, които желаят да изоставен Афганистан, да го създадат.

" Талибанската делегация удостовери, че ще подсигурява и улесни безпрепятственото тръгване на задграничните жители и на афганистанците, които желаят да изоставен страната ", съобщи дипломатическата работа на Европейския съюз. " От тази позиция, двете страни подчертаха фундаменталната значимост на действието на афганистанските летища, като афганистанската делегация изиска помощ " по този въпрос, сподели още европейската работа.

Талибаните поеха също по този начин ангажимент да изпълнят обещанието си за обща прошка на афганистанците, работили против тях по време на двете десетилетия на западно владичество в Афганистан.

Двете страни показаха също по този начин сериозното си терзание по отношение на влошаващата се филантропична обстановка в Афганистан на фона на наближаващата зима.

Европейският съюз ще продължи да доставя филантропична помощ в Афганистан, заяви още европейската дипломация.

Освен това Европейски Съюз прикани талибаните да насърчат демокрацията и да подсигуряват достъп на девойките до обучение.

Европейските представители дадоха също по този начин да се разбере, че в случай че талибаните изпълнят изискванията на Европейски Съюз, е допустимо деблокиране на спомагателни финансови средства за Афганистан, които обаче да се употребяват директно за подкрепяне на афганистанците.

Европейски Съюз посочи, че разговорът с талибаните не трябва да се възприема като признание на талибанското държавно управление, а като работни връзки, които са в полза на Европейски Съюз и на афганистанския народ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР