Талибаните поискаха да се обърнат към световните лидери на Общото

...
Талибаните поискаха да се обърнат към световните лидери на Общото
Коментари Харесай

Талибаните искат думата пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Талибаните желаеха да се извърнат към международните водачи на Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица в Ню Йорк, оповестява БиБиСи.

Външният министър на групата направи настояването в писмо. По настояването ще се произнесе комитет на Организация на обединените нации . Талибаните предложиха и своя представител от Доха, Сухаил Шахин, за дипломат на Организация на обединените нации в Афганистан .

Групата, която пое контрола над Афганистан предишния месец, съобщи, че пратеникът на сваленото държавно управление към този момент не съставлява страната .

Искането за присъединяване в дебата на високо ниво се преглежда от комисията по инспекция на пълномощията, чиито девет членове включват Съединени американски щати, Китай и Русия , съгласно представител на Организация на обединените нации.
 Талибаните назначиха крайни полеви командири на основни постове в Афганистан
Талибаните назначиха крайни полеви командири на основни постове в Афганистан

Те стават заместници във значими министерства

Но е малко евентуално те да се срещнат преди края на сесията на Общото заседание идващия понеделник. Дотогава, според разпоредбите на Организация на обединените нации, Гулам Исакай ще остане дипломат на Афганистан в световния орган.

Очаква се той да произнесе тирада в последния ден от срещата на 27 септември. Талибаните обаче споделиха, че задачата му " към този момент не съставлява Афганистан ". Те също по този начин споделиха, че няколко страни към този момент не признават някогашния президент Ашраф Гани за водач.

, когато на 15 август. Оттогава той се е укрил в Обединените арабски емирства.

Когато талибаните за финален път направляваха Афганистан, сред 1996 и 2001 година, посланикът на държавното управление, което те смъкнаха, остана като представител в Организация на обединените нации , откакто комисията по пълномощията отсрочи решението си за конкуриращи се искания за позицията.

На срещата на Организация на обединените нации във вторник Катар прикани международните водачи да останат ангажирани с талибаните .
 Турция и Катар са оптимисти за бъдещето на летището в Кабул
Турция и Катар са оптимисти за бъдещето на летището в Кабул

Нови оценки за Афганистан

" Бойкотирането им би довел единствено до поляризация и реакции, до момента в който разговорът може да бъде плодотворен ", сподели владетелят на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

Катар се трансформира в основен брокер за Афганистан . Той бе хазаин на договаряния сред талибаните и Съединени американски щати, които приключиха със съглашение през 2020 година за евакуиране на ръководените от Съединени американски щати сили на НАТО.

Страната е помогнала на афганистанци и задгранични жители да се изтеглят след завладяването от талибаните и е улеснила неотдавнашните вътрешноафганистански мирни договаряния.
 В Организация на обединените нации Байдън даде обещание ера на
В Организация на обединените нации Байдън даде обещание ера на " безмилостна дипломация " след военни неточности

Защити безредното евакуиране на Съединени американски щати от Афганистан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР