Талибаните обявиха назначаването на жени на висши постове в страната

...
Талибаните обявиха назначаването на жени на висши постове в страната
Коментари Харесай

Талибаните назначиха първите жени на ръководни постове в Афганистан

Талибаните оповестиха назначението на дами на висши постове в страната за първи път, откогато завзеха властта в Афганистан. Тази информация беше оповестена на страницата в Twitter на Забихула Муджахид, заместник-министър на информацията и културата във краткотрайното афганистанско държавно управление.
"Със заповед на ръководителя на краткотрайния кабинет доктор Малалай Рахим е назначена за шеф на профилирания родилен дом "Малалай " в Кабул, единственото по рода си акушеро-гинекологично заведение в цялата страна. По предложение на Министерството на висшето обучение и с утвърждението на министър-председателя във краткотрайното държавно управление доктор Ариан е назначена за шеф на гинекологичната клиника в столичния квартал "Шахрара ", се споделя в отчета.
Назначенията бяха предшествани от многочислени срещи сред радикали и представители на няколко страни и интернационалните организации, на които беше издигнат въпросът за присъединяване на дамите в публичния и политическия живот.
По данни на Организация на обединените нации, с помощта на мощната поддръжка на интернационалната общественост, през последните 20 години смъртността при майките в Афганистан, която е значителен проблем в страната, е спаднала от 1450 на 100 000 раждания през 2000 година до 638 на 100 000 раждания през 2019 година Въпреки това, тази цифра остава измежду най-високите в света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР