Талибаните, които завзеха властта в Афганистан, приеха нови правила за

...
Талибаните, които завзеха властта в Афганистан, приеха нови правила за
Коментари Харесай

Талибаните с нови правила към шофьорите - задължителна брада

Талибаните, които завзеха властта в Афганистан, одобриха нови правила за водачите на коли в страната, в това число възбрана за слушане на музика, заяви Kabul News, представено от Дойче веле

Освен това водачите са длъжни да паркират колите си на особено избрани места, с цел да извършат намаз (молитва), както и да си пуснат бради и да приканват своите мъже спътници да създадат това. Както е посочено, съответните правила са създадени от Министерството на ислямския апел, ориентировка, повеляване на положително и възбрана на неоправдателното, основано от радикалите - аналог на органа, съществувал през 1996-2001 година (когато талибаните направляваха по-голямата част от страната) с функционалностите на ислямската морална полиция.

По-рано ново ведомство, основано да размени съществувалото от към 20 години министерство по въпросите на дамите, откри правила за сватби в Афганистан, едно от които не разрешава наличието на музика онлайн по време на тържествата.

Освен това възобновената морална полиция вкара редица условия към публицистите, в това число наложителното носене на хиджаб за дамите телевизионни водещи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР