Талантливият български тенисист Адриан Андеев се класира за полуфиналите на

...
Талантливият български тенисист Адриан Андеев се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Наш талант крачи уверено към титла на младежката Олимпиада в Буенос Айрес

Талантливият български тенисист Адриан Андеев се класира за полуфиналите на продължаващите в Буенос Айрес юношески олимпийски игри. Поставеният под номер 6 в схемата 17-годишен Адриан се подреди в Топ 4 като победи с лекост румънеца Филип Кристиан Яну с 6:2, 6:4. Двубоят продължи час и половина, написа Блиц.

 

В спор за влизане във финала Андреев ще се изправи против представителя на домакините Факундо Акоста Диас. Полуфиналът е плануван за на следващия ден, четвъртък, от 16 часа българско време. Вторият полуфинал опълчва Хуго Гастон от Франция против Жирбер Соарес от Бразилия.

В спортното катерене финалистите стартираха разногласието за купата с тестването за скорост. В него Петър Иванов се подреди на пето място, водач бе Сам Авизу от Франция. Следващата конкуренция „ Боулдър “ е най-силната за младият българин. По-късно довечера от 21:50 ч. българско време е планувано и последното тестване, което ще дефинира крайното класиране и първите в историята олимпийски медалисти в този спорт.

В спортната пукотевица Кирил Киров се подреди 11-и в дисциплината 10 м въздушен револвер с резултат 562 -14x и това не му разреши да влезе измежду най-хубавите осем за финала.

В плуването на 50 м бътерфлай Тихомир Тодоров финишира седми в серията си с време 25.33 сек. Така съвсем половин секунда не му доближи да се влезе измежду полуфиналистите и той остана 30-и в крайното нареждане. 

Късно нощес стана ясно и крайното класиране в плуването на 800 метра свободен жанр. Василики Кадоглу финишира четвърта в серията си с резултат 9:18,92 мин., на 22,78 от лидерката, а в крайното нареждане е 20-а. Късно вечерта предходния ден приключиха и осъществяванията с топка в художествената гимнастика. Татяна Воложанина получи оценка 15.600 т. и след първите два уреда има общ брой от 31.300 т., което й отрежда шесто място във краткотрайното класиране, водач е рускинята Дария Трубникова с 35.175 т. По-късно тази нощ българско време са планувани тестванията на бухалки и лента.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР