Талантливият български плувец Петър Мицин стана световен шампион на 400

...
Талантливият български плувец Петър Мицин стана световен шампион на 400
Коментари Харесай

Мицин взе световната титла на 400 м свободен стил

Талантливият български плувец Петър Мицин стана международен първенец на 400 метра свободен жанр на шампионата на планетата по плуване за юноши и девойки в Нетаня.

18-годишният Мицин, международен рекордьор в тази дисциплинираност, завоюва финала с време 3:46.49 минути. Той поведе след 150-ия метър на дистанцията и не изпусна водачеството до края. Втори остана италианецът Алесандро Рагаини с 3:46.66. Трети се подреди различен италианец – Филипо Бертони с 3:48.73.

Световната купа на Петър Мицин е историческа, защото е първа за български плувец на 50-метров басейн. Подобно достижение има и, само че в плуването в открити води. Той взе златото на 25 км на Световното състезание в Шанхай преди 12 години.

Така роденият във Велинград играч на Вихрен Сандански към този момент има две исторически достижения, реализирани това лято, откакто преди два месеца сложи международен връх за юноши на 400 метра свободен жанр на Европейския шампионат за юноши и девойки в Белград с 3:44.31 минути.

Петър Мицин ще започва на още три дисциплини в Нетаня. Утре той ще взе участие на 200 метра свободен жанр, по-късно идват 800 метра свободен жанр и 200 метра бътерфлай.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР