Талантлив. Скромен. Здраво стъпил на земята. Събрал толкова мъдрост за

...
Талантлив. Скромен. Здраво стъпил на земята. Събрал толкова мъдрост за
Коментари Харесай

Християн Стоянов: Париж ще бъде нашата олимпиада

Талантлив. Скромен. Здраво стъпил на земята. Събрал толкоз мъдрост за своите 23 години. За Християн Стоянов 2021 година е (почти) сбъдната фантазия.

Почти, тъй като това извънредно момче отиде лятото в Токио за златния олимпийски орден, а се завърна със сребро. В душата му остана горчилка, присъща единствено на първенците. А този юноша от Габрово е роден да бъде първенец.

„ На моменти не можех да се развеселявам на това, което реализирам. В идващия миг осъзнавах какво съм направил и се радвах “, споделя Стоянов, който остана на косъм от златото в бягането на 1500 м в леката атлетика на параолимпийските игри в японската столица.

Снимка: Instagram

Годината на Християн е многолика: изпълнена с позитивни и с не толкоз приятни неща и събития, само че той приема всеки един останал зад тила му ден през 2021-а като урок и знак от ориста.

„ Трудностите са това, което ни дефинира като хора. Трудностите са това, което ще ни направи по-добри за в бъдеще. И в случай че реализираме огромните си триумфи по сложния метод, то в живота ще реализираме щастието си по лесния метод “, уверен е българинът, който макар младостта си, към този момент е покорил върхове, за които на мнозина не им стига цялостен живот.

Снимка: Getty Image

Християн Стоянов е международен първенец в коронната си дисциплинираност от шампионата на планетата за хора с увреждания в Дубай през 2019-а и европейски първенец за 2018-а. Едва 19-годишен, той дебютира на параолимпийските игри в Рио 2016-а, където зае влиятелното седмо място измежду най-хубавите бегачи на земното кълбо.

Днес, Християн гледа самоуверено напред. Има и съответна цел: олимпийските игри в Париж 2024. Наясно е какво може и какво желае от себе си:

„ Париж ще бъде нашата олимпиада. Пожелавам си здраве – на себе си, на всички българи и на всички спортисти. В момента, в който държиш олимпийски орден в ръцете си, осъзнаваш, че всичко, извело те до него, си е коствало: всички тренировки, всички ограничения, компликации и болки, през които си минал. “

Пътят на Християн в никакъв случай не стопира. Окрилен от любовта и силата, които получава от обичаната си Елена, спортистът не обича да се застоява на едно място. Ако не го откриете на пистата, то тогава го търсете в планината, яхнал байка по баирите. Падне ли сняг, търсете го на пистата, където хвърчи с обичания си сноуборд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР