В добруджанското село Соколово живеят хора от 40 националности. Затова

...
В добруджанското село Соколово живеят хора от 40 националности. Затова
Коментари Харесай

Хора от 40 националности живеят в добруджанското с. Соколово

В добруджанското село Соколово живеят хора от 40 националности. Затова то умерено може да се назова интернационално село. В него чужденците са близо 400.

Интересът им към Соколово е от 2005 година Тогава 84 парцела се изкупуват от англичани и германци. За част от новите заселници къщите са единствено за почивка, за други обаче стават и място за непрекъснато престояване.

Барбара и Стивън напущат Лондон и се откриват в Соколово преди 10 години.

„ Аз две години проучвах, тъй като желаех да напусна Англия. България отговори на множеството от моите условия, когато сравнявах разнообразни страни от Европейски Съюз. Мисля, че Соколово е едно от най-хубавите села в региона – доста красиво, доста умерено, на малко разстояние от морето, покрай летище, съвършено място за живеене “, споделя Стивън.

Барбара не крие, че от време на време огромният град ѝ липсва.

От 10 години тук живеят и Вероника и Брус от Америка. Запознали се около работата в атомната централа в Козлодуй, а по-късно станали и семейство. Компания на фамилията по време на пандемията прави кучето Джо.

„ Има прехранване за популацията около тях. Доста запустели дворове и къщи станаха прелестни домове, където хората живеят. Даже започнаха да гледат домати, краставици, до момента в който нашите поданици те прекратиха, тъй като нямат време от работа “, разяснява кметът на с. Соколово Исмаил Исмаилов.

Като във всяко село и тук не липсват преблеми – нередовно водоподаване, прекъсване на тока, изключително през зимата и неасфалтирани улици вътре в селото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР