Таксиметровият шофьор Атанас Килиджийски, който преди повече от месец блъсна

...
Таксиметровият шофьор Атанас Килиджийски, който преди повече от месец блъсна
Коментари Харесай

Таксиджията, помел жена в Пловдив и избягал, се крие в Англия

Таксиметровият водач Атанас Килиджийски, който преди повече от месец блъсна стара жена на пешеходна пътека в Пловдив и избяга от страната, се крие в Англия. Това оповестява, базирайки се на жена, която несъзнателно е приютила мъжа и жена му без да подозира нищо.

Катастрофата стана на 18 февруари в центъра на Пловдив, а потърпевшата 60-годишна жена прекосявала на пешеходна пътека. Според проверяващи водачът не е понижил скоростта преди удара. След това потърпевшата е била откарана в болница, където се схваща, че е със строшен таз и фрактура на ръката. 

Припомняме, че след случая Районният съд в Пловдив го освободи против алегорична гаранция, макар че мъжа опустоши пешеходката и без даже да спре, избяга от мястото на случая. Веднага по-късно, държавното обвиняване беше протестирало стартирането на Килиджийски. За да избегне правораздаването, мъжът напусна рамките на България през границата ни със Сърбия,въпреки че е с отнета брошура. По тази причина делото пред Окръжен съд се организира без неговото наличие и задочно му бе натрапен арест. Той бе разгласен и за търсене, само че какъв брой се търси не е ясно, защото към този миг той е на независимост и обитава в малко градче в Англия.

Българката, подала информацията, желае да остане анонимна, заради съображения за сигурност, само че описа пред медията ни, че се е познавала незадълбочено с дамата на виновника  Дияна Килиджийски, защото са  работили 5 години дружно Англия. Тя споделя пред TrafficNews, че въпросната се е свързала с нея за помощ и заслон в Англия.

„ Имам къща чартърен в Англия, където със фамилията ми живеем сами. Тя ми се обади и ме  помоли краткотрайно да отседнат при нас. Първоначално ангажимента ни беше да дойдат тя и сина й, който е от различен мъж, не от въпросния Атанас.  Аз й споделих, че няма проблем да оказа помощ за работа, за определяне на статут за уседналост, тъй като тя не е била тук в интервал повече от 5 години, трябваше да й се сменят документи. Аз дадох обещание да я заведа при жена, която може да свърши всичко това. Уговорката беше да дойдат краткотрайно в нас. Просто желаех да оказа помощ, само че за такова закононарушение дори и не подозирах ” , разяснява дамата.

По-късно Дияна пояснила, че нещо е станало с мъжа й и е загазил, а по-думите на българаката от Англия, всичко й се е сервирало с недомлъвки. „ Тя ми сподели,  че той не желае да идва, даже и да дойдел  щял да  бъде  в обособена квартира, с цел да не ни създавала проблеми. Да, но не - той пристигна също.  Аз малко се озадачих, тъй като тя показа, че не е в положителни връзки с него и, че не желае да бъде на една територия с Атанас. Отдадох го на това, за жал не съм се ровила по вести, с цел да видя какво в действителност се е случило. Защото това не е леко загазване, а напряко е сериозен проблем. Въобще не знаех тогава за тази история ”, добави още тя.

Жената задействала всичко по документите на семейство Килиджийски. От описа й излиза наяве, че  в момента, в който документите са били подготвени, незабавно са тръгнали за Англия, даже без да знаят къде отиват. Жената описа, че са пътували с персонален на Атанас автомобил, който бил с доста механически проблеми и мъчно са пристигнали до мечтаната от тях дестинация.

На 29-ти февруари към 15:30 часа към този момент са били в град Уисбийч, където живее нашата читателка. „ Дияна сподели, че са си освободили жилището в Пловдив, като съобщи, че нямат нищо общо с България към този момент. Няколко седмици стояха без работа, той  излъга, че не е имал статут за уседналост, а той е имал, защото е живял в Англия. Започнаха на черно да работят при един човек, който  оказва помощ на неустановени хора с работа. Уж започнаха да работят за 2 седмици, след това се реалокираха на друга работа, там не им било добре, отхвърлиха се. Първият наем го дадоха, по-късно получих още малко пари, само че до там. Дължат ми още 500 паунда ”, сподели още живеещата в Англия.

По-късно обаче поражда напрежение в съжителството сред семейство Килиджийски и техните хазяйни. Ябълката на раздора се оказва, че е прекъсване на парното денем.  „ Дияна ми се развика, за какво съм спряла парното, а времето беше топло. Крещеше извънредно.  По време на нашия скандал съседите извикаха полиция и те пристигнаха. Помолих органите на реда да им кажат учтиво да изоставен дома ми, само че да ми платят престоя. Те споделиха, че на другия ден ще ми заплатят, събраха си багажа и потеглиха. После ги засякох на един парк, при което отидох и им споделих, че си желая парите. Дияна стартира отново със свадите, показваше ми междинни пръсти ”, добави дамата.

По думите на дамата, в началото й мнение за Атанас е било, че е доста спокоен и учтив мъж, а в това време се е оказал затулен измамник. Той определял злополуката, като просто случай и леко е окачане на дамата с огледалото. „ Когато гледах клипа бях фрапирана. Обясняваше, че е било безобидно ”, съобщи възмутено дамата.

Последно българката се е чула с Атанас преди два дни, а по думите й той криел от жена си диалозите им. Дияна изрично му е забранила да връща парите за квартирата.  Килиджийски е декларирал, че се намира в Корби, което е на час  от града, в който са пристигнали през февруари.  Дали това е по този начин и Атанас споделя истина, не е ясно. От тогава дамата не се е чувала със фамилията, само че мощно се тормози и желае той да бъде задържан по-бързо.

TrafficNews уведоми покуратурата за постъпилия сигнал. По информация на медията Килиджийски се търси по линия на интернационалното съдействие. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР