Таксиметровите услуги в Пловдив вече са с повишени тарифи от

...
Таксиметровите услуги в Пловдив вече са с повишени тарифи от
Коментари Харесай

Нов скок в цените на такситата в Пловдив, вече плащаме такса повикване

Таксиметровите услуги в Пловдив към този момент са с нараснали цени от 1-ви април, научи TrafficNews .Инфлацията за следващ път удари компаниите, а началната такса към този момент е вдигната с 10%, като цените за километър пробег също са изменени. В новите условия е включено и такса повикване, която ще ви коства 25 стотинки. Така компаниите са на 1 стотинка от оптималната цена, избрана от Общинския съвет.
Прочетете още
Въпреки намалените цени на горивата стартовата цена, за която може да пътуваме с такси към този момент е един лев и 9 стотинки на км, а начална цена става един лев и 95 стотинки денем. Такситата ще возят за един лев и 19 стотинки на км през нощта, като начална нощна ще е на стойност два лв. и 5 стотинки.

Тарифите на таксиметровите услуги в Пловдив се дефинират според решение на Общинския съвет от 2014 година, което дефинира най-малък и оптимален предел.

От друга страна към този момент има и импортирано препоръчани за разискване, което касае увеличение  таксата  за издаване на позволение за таксиметров транспорт на пасажери в града.  Предстоящата смяна на цените ще е на база увеличените средства консумативи, както и на база съпоставяне с други общини в България.

За в началото издаване на позволение цената от 34.00 лв. ще скочи на 60.00, а за всяко ново продължение на валидността на разрешението скача от 26.00 лева на 50.00 лева

Новите цени ще бъдат прегледани на съвещанието на Общински съвет, което ще се организира на 27 април 2023 година.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР