Таксиметровите шофьори протестират срещу нелоялната конкуренцияШофьорите на таксита блокираха достъпа

...
Таксиметровите шофьори протестират срещу нелоялната конкуренцияШофьорите на таксита блокираха достъпа
Коментари Харесай

Бунт срещу Uber в Барселона и Мадрид

Таксиметровите водачи стачкуват против „ нелоялната конкуренция ”

Шофьорите на таксита блокираха достъпа до центъра на Барселона в петък

Таксиметровите водачи в Мадрид излязозха на стачка в събота, солидарно с сътрудниците си от Барселона, протестирайки против „ нелоялната конкуренция ” от страна на Uber и Cabify, заяви phys.org.

Федерацията на мадридските таксита съобщи, че всичките 15 000 водачи в столицата са се включили към придвижването и че то ще се популяризира в други градове в страната.

„ Всички таксита последователно стопираха работа, парализирайки таксиметровите услуги в столицата, на летището, към автогарите и ЖП гарите ”, съобщи пред секретарят на федерацията Сантяго Саймън Виченте. „ Основният проблем е разпространяването на лицензи на ТПСШ. Те стават от ден на ден и повече, хиляди, а това е несправедлива конкуренция ”.

Федерацията прикани управляващите да наложат нов закон, съгласно който би трябвало да има 30 обичайни таксита за всяко ТПСШ (туристическо транспортно средство с шофьор). Днес има единствено по пет таксита за всяко ТПСШ, сподели Сантяго Саймън Виченте.
още по тематиката
Шофьорите на таксита блокираха достъпа до центъра на Барселона в петък, откакто испанското държавно управление апелира решението, утвърдено от управляващите в Барселона, което лимитира броя на лицензите за услуги в жанр Uber.

Стачката стартира още в сряда. В петък обаче напрежението ескалира и се стигна до принуждение. Шофьорите хвърляха камъни по транспортните средства на лицензирани частни водачи в жанр Uber, някои от колите се оказаха и със спукани гуми. Атаките накараха Uber и Cabify да спрат услугите си в Барселона, до момента в който трае стачката на такситата.

Unauto, която съставлява Uber и Cabify, прикани испанското държавно управление да „ поеме контрола върху улиците ”, казвайки, че таксиметровите водачи „ се пробват да защитят монопола си ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР