Таксиметровите превозвачи във Варна да бъдат освободени от плащане на

...
Таксиметровите превозвачи във Варна да бъдат освободени от плащане на
Коментари Харесай

Тодор Балабанов предлага облекчения за таксиметровите превозвачи във Варна

 Таксиметровите превозвачи във Варна да бъдат освободени от заплащане на такси към общината за интервала от 1 юни 2020 година до 31 декември 2021 година Предложението е на ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов и е в поддръжка на един от директно засегнатите от пандемията от COVID-19 сектори.

" С тези облекчения ще помогнем на таксиметровите превозвачи, които по време на изключителното състояние регистрираха сериозен отлив на клиенти и не престават да изпитват усложнения. За този отрасъл все още не са подхванати ограничения за справяне с рецесията. Общинският съвет няма пълномощия да удължава периода на издадените позволения за таксиметров транспорт, каквото беше настояването на превозвачите, само че можем да ги освободим от заплащането на такси “, изясни Балабанов, който е общински консултант от ГЕРБ.

Предвижда се да отпадне таксата на издаване на позволение за осъществяване на таксиметров транспорт на пасажери, която е 30 лева за една година. Превозвачите ще бъдат освободени и от заплащане на такса за издаване на холограмни стикери на стойност 15 лева годишно.

По предварителни калкулации за интервала от 1 юни 2020 година до 31 декември 2021 година в общинската хазна няма да влязат към 115 000 лв.. " Тази сума няма да окаже доста неподходящо влияние върху бюджета на община Варна. Същевременно с сътрудниците от ГЕРБ сме на мнение, че с препоръчаните ограничения ще подпомогнем сектора в този сложен миг “, добави ръководителят на локалния парламент.

Предложението ще бъде прегледано на идно съвещание на ПК " Финанси и бюджет “. За да влезе в действие, то би трябвало да получи утвърждението на Общинския съвет.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР