Таксиметрови шофьори от София излизат на протест с искане за

...
Таксиметрови шофьори от София излизат на протест с искане за
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори в София поискаха минимална тарифа от 1 лв./км

Таксиметрови водачи от София излизат на митинг с искане за фиксиране на минимална цена за километър пробег от 1 лев. Това би било към 25-процентно нарастване на цените, които употребяват множеството компaнии сега – към 80 ст. дневна цена и към 90 – нощна.

За минимални цени обаче би трябвало да има решение на Общинския съвет, който се събира на последно съвещание за годината през днешния ден, само че сходна точка не попада в дневния му ред.

Според таксиметрови водачи по този метод общината не си извършва отговорностите, вменени по закон, а сделката за минимални цени от 1 лева дневна и 1,14 – нощна, била обща за целия отрасъл.

На въпрос дaли това не е скъпо, водачите дават отговор, че е „ скъпо за човек, който мисли себе си за евтин”.

„ Искаме средноевропейски цени, стандартът да бъде по-висок, автопаркът е на положително равнище, само че обслужването не е на положително равнище, тъй като за това не се дава опция при в този момент съществуващите тарифи” , е част от аргументацията на таксиджиите.

„ Статистиката демонстрира, че градове в Европа, които имат компактност на популацията като София, нормално цената на километър е 80 – 90% от тази от еднократния билет за градския транспорт”, уточни различен от участниците на митинга през днешния ден, съобщи бтв.

По думите му с актуалните цени няма по какъв начин водачите да си купят нови коли , откакто изтече лицензията им, която е лимитирана от 15-годишен период.

„ На клиентите не им е добре, само че това не е градски превоз – не желаем да возим бабите и дядовците, които нямат пари. Това е превоз, който е за хора с благоприятни условия. Има градски превоз, който е субсидиран от страната и общината, който е на 1,60 лева Щом е по този начин, да създадат единна цена за София и да ни субсидират за километър транспорт. Ние сме частен бизнес, ние сме услуга разкош, която се нуждае от пари”, уточни различен от участниците в днешния митинг.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР