Таксиметрови шофьори излязоха на протест във Враца заради смъртта на

...
Таксиметрови шофьори излязоха на протест във Враца заради смъртта на
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори излязоха на протест във Враца заради смъртта на свой колега

Таксиметрови водачи излязоха на митинг във Враца поради гибелта на собствен сътрудник. В града се събраха към 50 автомобила на спокойно шествие по основните улици.

Снощи таксиметров водач почина, затрит от тир на Околовръстното шосе в регионалния град. Засега не е ясно какво тъкмо е предизвикало тежкия случай, само че пробите за опиати на лидера на товарния автомобил, който е турски жител , са се оказали позитивни. Той е използвал амфетамин и е бил задържан , само че единствено за период от едно денонощие, съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

Синът на починалия Павел Алипиев акцентира, че с това шествие те желаят да дадат публичност на случая . Според него турският жител ще бъде освободен и няма да получи заслужено наказване .

Той описа и какво е видял на мястото на злополуката нощес. Алипиев беше безапелационен, че лидерът на тир-а е бил несъответстващ и по-късно са били открити опиатите. По неговите думи водачът на камиона е карал с висока скорост , тъй като таксито на татко му е изхвърчало на към 100 метра и е паднало в канавката .

Колеги на починалия са безапелационни, че той е бил прецизен водач и е спазвал разпоредбите за придвижване. Бил е доста спокоен човек и в никакъв случай не е влизал в спорове.
Те също по този начин описаха, че постоянно, когато са отвън града, имат проблеми с водачи на камиони, най-вече с турски жители.

От Окръжната прокуратура обясниха, че задържането за период от 72 часа с прокурорско разпореждане се прави, в случай че има повдигнато обвиняване или заплаха обвиненият да се укрие. На този стадий обвиняване към момента не е повдигнато . Причината била, че се събират доказателства.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР