Таксиметрови компании от цялата страна предлагат размерът на първоначалната такса

...
Таксиметрови компании от цялата страна предлагат размерът на първоначалната такса
Коментари Харесай

Таксиметрови компании предлагат първоначалната такса да стане три пъти цената за километър

Таксиметрови компании от цялата страна оферират размерът на първичната такса да е три пъти цената за един километър пробег, който се дефинира от общината. Общо 38 компании и хиляди водачи са се обединили посредством подписка в настояването си. Те са изпратили предлагането на транспортния министър Росен Желязков.

Председателят на Националния таксиметров профсъюз Райна Петрова съобщи пред Българска национална телевизия, че смяната се постанова, защото повече от 8 години " приходите на таксиметровите водачи са стационарни ". Тя сподели още, че повдигането на първичната такса е началото на повдигането на цените като цяло.

" Искаме повишението на цените да стане гладко. С повдигането на първичната такса ще може да се поема така наречен пай курс. В София да вземем за пример тя би била някъде към 2.40 лева Това не е нито прекомерно доста, нито прекомерно ниско. Така ще се знае какъв брой тъкмо е първичната такса, а не да се чудят хората, когато се качат в таксито ", добави тя.

Друго от предложенията до министъра на превоза е да може таксита да се движат в бус ленти, само че единствено когато транспортират клиент. Така съгласно тях ще се облекчи доста трафика в градовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР