Таксиметров шофьор от Айтос се усъмнил, че го използват за

...
Таксиметров шофьор от Айтос се усъмнил, че го използват за
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор предотврати телефонна измама

Таксиметров водач от Айтос се усъмнил, че го употребяват за "муле " в скица за телефонна машинация и алармирал в полицията. Случаят е от понеделник вечерта. Така младият мъж предотвратил опит да бъдат отнети близо 6 хиляди лв. от жена от Бургас. Тя сама минала дистанцията до Айтос, с цел да помогне на мними полицейски чиновници, които да задържат телефонни измамници.
Първото телефонно позвъняване от румънски номер Селдин получил в неделя по обед. Мъжът се показал като Христов, притежател на организация за недвижими парцели. Той изискал 36-годишният мъж да транспорти негови клиенти до Букурещ. Последвали още доста диалози с уточняване на цени, анулация на пътешестване, след това нови сделки. Последното позвъняване било в понеделник следобяд.
„ Към 18 часа ми се обади да отида пред магазин, който се намира до църквата в Айтос и там сподели, че ще ме чака индивидът, с който ще тръгваме за Букурещ. И сподели, че ще ми заплати авансово, нямало проблем за парите ", споделя таксиметровият водач пред NOVA.
На уговореното място Селдин вижда стара жена, която приказва по телефона. Toгава вижда в ръцете й черен плик и се досеща, че в него има пачка банкноти, а тя е обект на телефонна машинация. Таксиметровият водач се отдалечава и незабавно търси помощ на телефон 112. Не посмял да приказва с жертвата.
Служителите на полицията в Айтос реагирали стремително. Успели да стигнат до дамата преди телефонните измамници. Установили, че тя е изтеглила 3 хиляди лв. от банката и към тях прибавила още 2700 лв. спестявания, които била подготвена да съобщи на измамниците. Те работили по позната скица: „ Че изискват подпомагане от нея, с цел да помогне на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници, като след привършване на интервенцията дадените от нея парични средства ще й бъдат възобновени. Естествено дамата се е предоверила. Може би не е била задоволително бдителна, заради което е изтеглила и част от паричните суми, след което е взела наличните в дома и, поставяйки ги в черен найлонов плик, се отправила към Айтос, където е потърсила таксиметров водач, който да я откара до Букурещ ", изясни представителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.
От полицията в Бургас изясняват, че от началото на годината имат 5 разкрити случая на опити за телефонни измами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР