Таксиметров автомобил, извършващ превоз от Русе до летището в Букурещ,

...
Таксиметров автомобил, извършващ превоз от Русе до летището в Букурещ,
Коментари Харесай

Таен клиент на НАП запечата такси в Русе

Таксиметров автомобил, извършващ транспорт от Русе до летището в Букурещ, е запечатан от инспектори на Национална агенция за приходите в крайдунавския град за нарушавания. Това оповестиха от офиса на приходната организация.

Началото на инспекцията било сложено, откакто инспекторите от основната дирекция " Фискален надзор " получили авансово информация. Те следили освен активността на колите на транспортната компания, само че и нейната интензивност в рекламния й уебсайт за набиране на клиенти до летището в Букурещ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Компанията употребила таксиметров лиценз, само че за транспорта до румънската столица афишира твърда цена от 70 лв.. Екипът на Национална агенция за приходите употребявал метода " скришен клиент " и си резервирал пътуването авансово. Малко преди потеглянето от Русе инспекторите платили целия курс, само че не получили никакъв регистриран документ - нито фискален бон, нито фактура, нито билет.

Със съдействието на специалисти от ДАИ автомобилът бил спрян на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ", като е формиран протокол за осъществена инспекция, както и акт за неиздаване на касова записка след признатото заплащане.

Заповедта за запечатване на таксиметровия автомобил била обжалвана в съда, само че от там удостоверили глобата.

От Национална агенция за приходите предизвестяват, че контролът за нерегламентирани транспорти от страна на транспортни компании ще продължи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР