Такса смет според количеството генерирани отпадъци във Варна да бъде

...
Такса смет според количеството генерирани отпадъци във Варна да бъде
Коментари Харесай

Зелена светлина за по-висока такса смет за част от фирмите във Варна

Такса боклук съгласно количеството генерирани боклуци във Варна да бъде обновена. Това гласоподава комисията по финанси и бюджет на вчерашното си съвещание, като утвърди промени в приложение 1 към Наредбата на ОбС-Варна за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги. Изменението визира само компаниите, които подават заявления за установяване на такса битови боклуци съгласно количеството. За физическите лица и останалите юридически лица такса боклук остава непроменена, напомня Moreto.net.

Съветниците взеха решение новата такса да бъде 83,5 лв. за 1 куб. метър некомпактирани битови боклуци. Лицата, които в законоустановения период до 30 ноември са подали заявления, ще имат опция до 31 януари 2023 година да ги поправят или отдръпват.

Последната актуализация на размера на таксата на база количество е осъществена през 2011 година Необходимостта от смяната се постанова заради това, че за последните 10 години са осъществени многократни нараствания на цените по подписаните контракти по Закон за обществените поръчки на предоставяните услуги по събиране, превозване и отнасяне на битовите боклуци. Целта е реализиране на по-голяма правдивост при установяване на таксата, съблюдаване на правилото „ замърсителят заплаща “, ограничение на солидарното покриване на разноските от жителите на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР