Такива сайтове като украинския Миротворец“ има много. Този вид неофициален

...
Такива сайтове като украинския Миротворец“ има много. Този вид неофициален
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Няма преки заплахи за включените в списъка на ”Миротворец”

Такива уеб сайтове като украинския „ Миротворец “ има доста. Този тип всекидневен уебсайт не се поддържа от украинските управляващи и там няма никакви директни закани към включените в описи. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев в предаването „ Тази заран “ по бТВ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нямам информация по какъв начин тъкмо се вършат тези описи, само че в доста случаи достоверната информация идва от България, сподели Тагарев и акцентира, че мъчно сходна информация идва от чужбина. Вероятно има информация, която се събира в България, уточни още военният министър. Той не е ориентиран към България, там няма опасност към тези хора. Реакцията в България към тези хора е доста по-силна, в сравнение с на открито. Това са хора, които непрестанно манипулират публичното мнение в проруски интерес, сподели Тагарев.

Имаше публицисти, политици, които отидоха в нелегално окупирания Крим и Донбас и украинското държавно управление доста ясно сподели: „ Вие сте личност нон грата, нямате работа с Украйна. На вас няма да ви бъде разрешено да влезете в Украйна “. Това са рестриктивните мерки, които могат да бъдат наложени, няма други ограничавания или някакви други последици, разяснява още той.

По думите на Тагарев „ този случай се раздухва съзнателно, с цел да си вършат реклама тези публицисти, които по този начин или другояче работят против българския интерес “.

Попитан дали има публично мнение на службите, военният министър съобщи, че не е осведомен.

Относно съветските военноморски сили в Черно море Тагарев съобщи, че Русия е черноморска страна, а повода, с цел да навлязат в нашата икономическа зона е, че те организират обучение. Тези учения би трябвало да се организират до седмица, 10 дни, в този момент е удължено до 20 дни, сподели военният министър. По думите му транспортните коридори си работят, към този момент има кораби под друг байрак. От позиция на превоза рискът е минимализиран, уточни Тагарев.

Министърът на защитата разяснява и случая с нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора, станало в края на юни.

Определено в обществото има проблем, защото немалка част от младежите се поддават на внушения и следват едни ролеви модели, които нямат общо с българския интерес. Въпросът отива в правосъдната власт. Там би трябвало да се търси решение, разяснява Тагарев. Надявам се, че конституционните промени ще разрешат да поемем по пътя на нужните промени, уточни той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР