Такива мерки за сигурност не са необходими. Отношенията между нашите

...
Такива мерки за сигурност не са необходими. Отношенията между нашите
Коментари Харесай

Демерджиев от Скопие: Непримеливо е спирането на българите, които искаха да се поклонят пред Гоце Делчев


Такива ограничения за сигурност не са нужни. Отношенията сред нашите два народа не допускат такива драконовски ограничения , на каквито сме очевидци. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев, който е отпред на българската делегация , която се поклони на гроба на Гоце Делчев в черква „ Свети Спас “ в Скопие.
Днес означаваме 151 години от рождението на огромния български бунтовник и лидер на ВМОРО.

Честването протича при извънредно строги ограничения от страна на македонските управляващи . Те провокираха даже митинги от страна на локалните медии в районен съд Македония.

 Гоце Делчев поклонение Българска телеграфна агенция



„ Сигурността значи всички, които желаят да дойдат да могат умерено да почетат паметта на Гоце Делчев “, акцентира Демерджиев и добави, че има данни, че българските жители са били възпрепятствани на границата .

„ Взаимното почитание, което ние заявяваме към народа на РСМ и каквото увещание получихме от министър Оливер Спасовски значи точно това: да се даде опция на всички да дойдат и да почетат паметта на апостола Гоце Делчев “, съобщи вътрешният ни министър.

 Гоце Делчев поклонение Българска телеграфна агенция

Той съобщи, че все още няма точна информация какъв брой български жители не са били позволени в РСМ , само че е получил известие от сътрудника си Оливер Спасовски, че имало токов удар на граничните пунктове . За да няма такива проблеми в бъдеще България ще изпрати три генератора . Те ще бъдат дарени за трите гранични пункта още идната седмица.
 

 Гоце Делчев поклонение Българска телеграфна агенция

„ Разбрах, че проблемите са траяли и след ръчната обработка на документите. Подобно държание е недопустимо и то не подхожда на настройките и настроенията на нашите два народа, където няма сянка на каквото и да е отрицателно отношение и няма причина за сходен жанр провокации “, сподели Демерджиев.

Той акцентира, че този едностранен проблем е направил доста неприятно усещане. „ Проблемът беше единствено нахлуване в РСМ… Не е това пътят. Пътят, към който вървим напред е обединена Европа. А тя допуска непоклатимост, взаимно доверие и почитание “, уточни вътрешният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР